minecraft: Jak funguje Nether portál?

Ja stále nechápem ako funguje nether portál. Ako môžem zmeniť jeho polohu?

Juraj 6.3.2013 Odpovědi: (7) Odpovědět

Dobrý den,
Nether portál funguje jako brána do pekla. To, kde se objevíte v pekle je závislé na tom, kde je portál postaven v normální dimenzi (souřadnice přibližně odpovídají, ovšem hra se automaticky vyhýbá lávě apod.). Pokud si tedy postavíte dva různé portály v základním světě, dostanete se z nich na dvě různá místa v pekle. Polohu Nether portálu nezměníte (zkuste vysvětlit, co přesně máte na mysli).
Zajímavostí ale je, že pokud postavíte další Nether Portál v pekle, dostanete se jím v reálném světě 8x dál od původního portálu, než je vzdálenost mezi oběma portály v Netheru. Takto se dá skutečně rychle cestovat a objevovat nová místa.

Honza (administrátor) 7.3.2013

A v Netheri sa generujú nether fortresses blízko seba? Lebo ja by som potreboval nájsť nether warts.

Juraj 7.3.2013

Dobrý den,
pevnosti v Netheru jsou generovány automaticky a náhodně. Ale šance, že by se dvě vyskytovaly vedle sebe je naprosto mizivá. Spíše se stane, že se dvě spojí v jednu rozsáhlou. Více o Nether pevnostech najdete zde: http://mujsoubor.cz/magazin/minecraft-navod-lektvary-a-recepty (pod popisem Stojanu na vaření)

Honza (administrátor) 8.3.2013

A môže sa stať že je nether pevnosť veľkou časťou skrytá v netherrackových horách?

Juraj 8.3.2013

Dobrý den,
ano, velmi často tomu tak je. Při průzkumu se tedy nebojte kopat do Netherracku, až narazíte na Nether Brick (Cihly z Netherbricku, ze kterých je každá pevnost složena).

Honza (administrátor) 11.3.2013

Nenasiel som nether wards v nether fortresses čo mam urobiť aby som ju mohol pestovať

Kito 27.2.2017

Chtěla bych se zeptat, jak je možné, že jsem si postavila portál, portl me v pořádku do netheru, ale zpátky jsem se objevila někde v jeskyni, portal v původním světě jsem neměla zničeny, když jsem zničila portal v jeskyni jsem se objevila nekde v moři.

Amálie 25.2.2022
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Temple Jewels Stack Fall Crowd City 2 Watermelon Shooter Survivor In Rainbow Monster Drop Maze Puzzle Love Stairs Ketchapp Game Real Flight Simulator
Nahoru