pinnacle-studio-15: stažení videa z kamery

zdravím, stáhl jsem si zkušební verzi PS 15. Program může být dobrý. ALE můj problém je, že nevím jak stáhnout video z kamery do PC. Digi kamera SONY na kazety miniDV, v PC do USB se kamera nechytne, v PS 15, klikám na "ostatní zařízení" a nic. Zkoušel jsem kameru připojit i přes "nějaký graber" a stejně nic. Co mi v PC asi chybí v instalaci a kde to najdu?, dík,

petr 3.12.2013 Odpovědi: (8) Odpovědět

Dobrý den,
pro tento účel je třeba použít FireWire, nikoli USB kabel. FireWire bývá jinak označován jako IEEE-1394 nebo iLink u Sony.

Honza (administrátor) 4.12.2013

Ach jo. Do loňska jsem měl jen starý "Premio", ale ten měl 1394. Teď mám Packard Bell, má sice "všechno" lepší, ale je vidět, že vstupy jen hdmi a usb mi v tomto případě nepomůžou. ( Kamera má výstupů spousty ). No tak najdu na půdě starý Premio, uvidím, jestli stáhnu Pin 15, nebo něco jiného, protože tam v XPéčku něco jde, co naopak PB zase v W 7 nejde. A vyhodit sice trochu starší, ale v té době špičkovou kameru Sony a nahradit ji něčím s SD kartou, abych kartu mohl vrazit do tohodle PB, to se mi také nechce.
Moc dík, za odpověď, petr

Petr 5.12.2013

Dobrý den,
bohužel je tomu tak - pokud můžete pro tento účel oprášit starý stroj, jedná se o nejjednodušší a nejlevnější variantu. Dále by bylo možné doplnit do slotu ExpressCard speciální FireWire kartu, ale to samozřejmě vyžaduje nákup karty a existenci slotu ve Vašem ntb. Poslední možnost, redukce FireWire na USB nebo HDMI se ještě nikomu neosvědčila nebo mu nefungovala, takže i kdybyste nějaký takový prostředek našel, tak jej nedoporučuji.

Honza (administrátor) 6.12.2013

Zdravím, mám další možnost, trochu vyzkoušenou, jak dostat to video do NTB. Mám u televize DVDrekorder s HDD. Pustím kameru přes ty 3 barevné konce přes DVD do TV. Koukám a současně nahraju video do rekorderu. Potom zkopíruju na DVD disk a ten do NTB. To by bylo dobré, ale když na tom HDD video zkrátím, sestříhám, jako když vypouštím reklamy, tak potom v NTB při zpracování se mi to u těch sestřihů pozastaví, zkostečkuje a rozjede za chvilku. Čili nedá se na to koukat. To když použiju z PC,mám Win7, ten program W LiveMovieMaker.A i když v tomto programu vidím nějaké nůžky, nevím, jestli tím jde video sestříhat. To samé, jestli to jde v tomto Pin 15.Takže, prosím, poradíte nějaký ne moc složitý program-jsem důchodce samouk-, který bych použil na to video k sestříhání? A ještě třeba i samostatný prográmek, kterým bych z toho videa odstranil původní zvuk? T.j.mé plácání při natáčení a zvuky ulice? Přidám potom nějakou doprovodnou hudbu a udělám disk pro příbuzenstvo pro přehrání v jejich…

petr 8.12.2013

Dobrý den,
bohužel zkombinovat jednoduchost a zároveň funkčnost moc nelze. Doporučuji proto buď Vámi zmíněný Pinnacle nebo Sony Vegas: http://mujsoubor.cz/uprava-a-strih-videa/vegas Právě ve Vegas prostředí se stříhá, přidává a odebírá zvuková stopa velmi snadno, ale zároveň je to program, který nabízí neskutečné množství funkcí a nástrojů. Osobně proto doporučuji Sony Vegas s tím, že se nejprve podívejte na pár základních tutoriálů, které Vám pro střih a přidání hudby budou bohatě stačit.

Honza (administrátor) 9.12.2013

Vlastním kameru SONY CCD-TRV228E - analogová na 8 mm pásek a video přehrávám do počítače přes interní TV kartu - napojeno na ni mám i video a přes něj i set-to box s HDD .Tak mohu přehrávat kazety z videa , kamery i záznamy z HDD v set-top boxu.Kameru mohu samozřejmě připojit i k videu a nahrát záznam do PC,obrovská nevýhoda proti digitálním kamerám je nutnost přehrát celý záznam a pak v PC zpracovávat. Spousta času a elektřiny tak příjde na zmar. Tento postup jsem používal roky , než jsem si koupil digitální videokameru , z níž jde záznam 8 hodin přesunout zhruba za 20-25 minut.Na trhu je dost TV karet interních i externích.

Břetík 29.12.2013

pokud máš v počítači dirku na SD kartu tak s kamery videj SD kartu a strč to do toho PC ;)

ta neznámá 11.6.2014

V Pinnacle 15 není funkční krok Nahrát komentář a to ani s interním mikrofonem ani s externím přes zvuk. kartu. Postupuji přesně dle manuálu. Děkuji.

Milan Syrovátko 26.1.2019
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

On-line hry

Jelly Shift Bubble Shooter Free 2 Watermelon Shooter Race Monster Truck Checkers RPG: Online PVP Battle Real Flight Simulator Stunts Track Slope Racing Stairs Ketchapp Game
Nahoru