Utility a ostatní: Jak rozdělit disk?

Ahoj, chtěl bych na svém notebooku rozdělit disk na dvě části. Na první bych měl jen data a na druhé programy a Windows. Jak to provedu? Btw mám windows 8.

Marčus 12.3.2013 Odpovědi: (2) Odpovědět

Dobrý den,
ideální variantou je vytvořit dva oddíly (partitions) přímo při instalaci systému. Instalátor Windows tuto funkcionalitu obsahuje defaultně. Stačí si vybrat velikosti jednotlivých částí a na předem zvolenou pak instalovat systém.
Pokud už máte systém instalován,lze rozdělit disk na svazky. Postup je zde: Ovládací panely - Nástroje pro správu - vlevo Správa disků. Pak stačí vybrat diskový oddíl s dostatkem volného místa, kliknout na něj pravým a zvolit Zmenšit svazek. Vložte požadovanou velikost a nový svazek posléze pojmenujte. Tak vznikne nový svazek pro Vaše data.
Případně můžete využít služeb některého z programů: http://mujsoubor.cz/hledej?search_query=partition&search_btSend=

Honza (administrátor) 12.3.2013

Nebo si taky můžeš na CD či DVD dát windows 98 ultimate boot disk a tam máš speciální program ktery nalezneš v more tools a clon disk :D
ale je to naprd proč to sem vlastně píši ? :DDDD

filip bažant 11.3.2014
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Watermelon Shooter Parkour Climb and Jump Princesses Sunflower Delight Puzzle Love Stack Fall Bubble Shooter Free 2 Real Flight Simulator Crowd City 2 Checkers RPG: Online PVP Battle
Nahoru