coreldraw-graphics-suite: Corel draw 8

Dobrý den, v souvislosti se změnou operačního systému z XP na Win7 nemohu nainstalovat původní SW corel draw 8, který jsem si zakoupil 12 lety. Existuje možnost jeho instalace na Win7? Netušil jsem, že přechodem na jiný OS budu mít problém v používání Corelu verze 8. Na to asi pan Bill Gates nepomyslel, když přestal chránit XP. Pro mou potřebu verze 8 postačuje, nepotřebuji novější. Děkuji za odpověď.

Jaroslav Kouba 26.11.2014 Odpovědi: (2) Odpovědět

Dobrý den,
nativně program pod Windows 7 podporován není. Ovšem můžete vyzkoušet možnost kompatibility - klikněte na spouštěcí ikonu Corelu pravým - zvolte Vlastnosti - záložka Kompatibilita a vyberte Kompatibilní s Windows XP SP3. Dejte OK a program spusťte. Pokud tato možnost nebude funkční, můžete na PC nainstalovat emulátor systémů VirtualBox: http://mujsoubor.cz/operacni-systemy/virtualbox a v něm spouštět Windows XP společně právě s Corelem. Ovšem jedná se o poněkud zdlouhavou a neefektivní cestu. Poslední možností je pak spojit se přímo s výrobci a požádat je o možnost slevy na nákup novější licence jako uživatel právě verze 8.

Honza (administrátor) 27.11.2014

mám stejný problém

Petr K. 1.5.2016
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Jelly Shift Parkour Climb and Jump Watermelon Shooter Crowd City 2 Princesses Sunflower Delight Stairs Ketchapp Game Survivor In Rainbow Monster Drop Maze Race Monster Truck
Nahoru