google-chrome: Neustále se cpe Chrome jako výchozí prohlížeč

Ahoj.
Nevím, asi po poslední aktualizaci se mi několikrát během dne nacpe Chrome jako výchozí. Změní ve výchozích programech na Firefox a za hodinu opět.
V nastavení Chrome mám vypnuto, tu hlášku při spuštění Chrome dávám dotaz již nezobrazovat.

Kde to mohu nějak natvrdo nastavit. Nechci instalovat Chromium, ani portable.

Díky, Jirka (už me to s..e :-)

Jirka 16.2.2016 Odpovědi: (3) Odpovědět

Dobrý den,
asi nejspolehlivější metoda bude skrze registry. Využijte ale speciálního programového rozhraní, které je uživatelsky přívětivější. Jen upozorním, že stále pracujete se záznamy v registrech, tak se zbytečně neukvapujte a měňte jen to, co doopravdy potřebujete.
Stiskněte kombinaci kláves Windows + R a zadejte ComputerDefaults.exe a potvrďte enterem (zachovejte velikost písmen). Okamžitě se spustí nabídka ohledně přístupů k programům a budete si moci nastavit defaultní prohlížeč.

Honza (administrátor) 16.2.2016

Dobrý den.
To už jsem dělal a nepomohlo. Co přímo v registrech někde změnit?
Díky zatím za radu a pomoc.

Jirka 17.2.2016

Dobrý den,
velmi podrobně se tématu věnuje tento článek: https://newoldthing.wordpress.com/2007/03/23/how-does-your-browsers-know-that-its-not-the-default-browser/ jen je v angličtině, tak snad to nebude vadit.

Honza (administrátor) 17.2.2016
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Jelly Shift Parkour Climb and Jump Watermelon Shooter Crowd City 2 Princesses Sunflower Delight Stairs Ketchapp Game Survivor In Rainbow Monster Drop Maze Race Monster Truck
Nahoru