Hry a zábava: Hovniválové

Zdravím a prosím o pomoc.. Nejde mi na notebooku (OS Windows XP) spustit hra Hovniválové aneb Záhada komixu z r. 1997. Při vložení disku vyskočí okno s nadpisem "16 bit MS-DOS Subsystem" s touto hláškou: "An application has attempted to directly access the hard disk, which cannot be supported. This may cause the application to function incorrectly. Choose close to terminate the application." Existuje nějaký postup schůdný a pochopitelný i pro lajku? :-) Díky moc!

Lucka 2.8.2013 Odpovědi: (2) Odpovědět

Dobrý den,
vyzkoušejte program spustit se změněným režimem kompatibility - klikněte pravým tlačítkem myši na spouštěcí ikonu, zvolte záložku Kompatibilita a vyberte Spustit v režimu Windows 95 (případně můžete vyzkoušet i Win 98).

Honza (administrátor) 13.8.2013

Hru Hovniválové nelze spustit na Windows XP a vyšších, protože je určena pro již dávno mrtvý operační systém Micrósoft DOS. Hry a programy pro DOS lze dnes na současných Windows spouštět například přes emulační program DOSBox. Na českém internetu a českých share serverech se dají nalézt upravené balíky s touto hrou s integrovaným emulátorem DOSBox, které se chovají jako běžná aplikace pro Windows. To znamená, že stáhnete archiv se hrou, rozbalíte, hru nainstalujete a po kliknutí na ikonu na ploše normálně hrajete. Emulátor DOSBox se spouští na pozadí a rovnou spouští hru, vy jako hráč se nemusíte zabývat ničím jiným než hraním... ;-)

Howady 19.3.2015
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Temple Jewels Stack Fall Crowd City 2 Watermelon Shooter Survivor In Rainbow Monster Drop Maze Puzzle Love Stairs Ketchapp Game Real Flight Simulator
Nahoru