skype: Nelze přijímat soubory

Dobrý den,
mám problém s přijímáním souborů od konkrétní osoby. Skype mi hlásí "Přidejte si tuto osobu do kontaktů pro možnost vzájemného zasílání a přijímání ...". Odesílat soubory tomuto kontaktu lze. Žádný takový seznam jsem ale nenašel. Nevíte co s tím?

Krispin 20.8.2013 Odpovědi: (11) Odpovědět

Dobrý den,
máte danou osobu přidanou v klasickém seznamu kontaktů? Potvrdila tato osoba Vaši žádost o přidání? Pokud si nejste jistý, klikněte na její kontakt pravým tlačítkem a zvolte Odeslat žádost o autorizaci.

Honza (administrátor) 20.8.2013

Dobrý den,
v seznamu kontaktů ho mám, sice se nehlásí jako skype kontakt, ale jako Messenger kontakt. V tom bych problém neviděl mám takhle víc lidí a soubory mi přijímat jdou. Písemná komunikace i odesílání souborů normálně funguje.

Krispin 20.8.2013

Dobrý den,
i tak vyzkoušejte mnou navrhovaný postup.

Honza (administrátor) 20.8.2013

Dobrý den,
v kontaktech tuto osobu mam. Při kliknutí pravým myšítkem, žádnou takovou volbu nemám. Tam si ho můžu z kontaktů akorát odebrat.

Krispin 21.8.2013

Dobrý den,
omlouvám se za nepochopení problému - ten se totiž skrývá v kontaktech z původního Windows Live Messengeru a jeho (ne)kompatibility s programem Skype. Řešením tohoto problému je založení nového účtu přímo na Skype a pro posílání souborů využití právě tohoto účtu. Jedná se o krkolomné řešení, ale bohužel zatím schůdnější nebo logičtější není.

Honza (administrátor) 21.8.2013

Dobrý den,
to také nebude ten problém. Z Messengeru jsme přecházeli celá kancelář a kromě jednoho kontaktu nemám s přijímáním žádný problém.

Krispin 21.8.2013

Dobrý den,
daná osoba je schopna úspěšně zaslat soubor alespoň někomu jinému? Opravdu si nemyslím, že bude problém v něčem jiném, než právě v převodu účtů. Zmíněný účet vznikl jako sloučení Messengeru a Skype účtu nebo byl pouze transformován? Problém by ještě mohl být v nepovolení přijímání a odesílání souborů, ale to by poté nebylo možné odesílat na další kontakty. Případně firewall by mohl způsobovat problémy, ale opět by to znamenalo stop pro všechny...

Honza (administrátor) 21.8.2013

Dobrý den,
daná osoba má problém jen se mnou. Matně si vzpomínám, že při prvním přijímání souboru od nového uživatele vyskočí okno jestli chci od dané osoby přijímat soubory a nejsem si jist co jsem udělal. Jestli jsem to ale zakázal, tak nevím kde to odblokovat.

Krispin 22.8.2013

Dobrý den,
odblokování uživatele proveďte následovně: klikněte na záložku Kontakty - Rozšířené - Správa blokovaných uživatelů. Zde uvidíte seznam uživatelů, které jste zablokoval. Klikněte na vybraného uživatele (tím jej označíte) a zvolte odblokovat uživatele.

Honza (administrátor) 26.8.2013

Dobrý den,
tak ani v blokovaných uživatelých tuto osobu nemám, tak mi zřejmě nezbyde nic jiného než reinstal.

Krispin 27.8.2013
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Adam and Eve: Cut The Ropes Jelly Shift Race Monster Truck Stairs Ketchapp Game Drop Maze Real Flight Simulator Watermelon Shooter Crowd City 2 Slope Racing
Nahoru