Utility a ostatní: Rozdělení disku na tři svazky

Chtěl bych rozdělit nový externí disk o kapacitě 1TB (bez dat) na tři svazky o následujících kapacitách: systémový disk cca 200 MB, instalační disk cca 300 MB, zbytek datový disk. Disk jsem již rozdělil na dvě stejné části ( primární 476 GB a volný 476 GB ). Jaký je další postup od rozdělení disku na dvě stejné části ? Lze dále rozdělit vzniklý primární svazek opět na dvě části nebo jen volný svazek na dvě části ? Který ze svazků je potom systémový ? Díky za odpověď.

Zdeněk 13.1.2014 Odpovědi: (2) Odpovědět

Dobrý den,
předpokládám, že označení MB je jen omyl a myslel jste GB. Co se týče systémového příznaku - jelikož se jedná o externí disk, nevidím důvod, proč by měla být kterákoli jeho část systémová. Systémová část hostí operační systém a bootuje po startu počítače - opravdu chcete mít taková data na disku? Osobně bych doporučoval instalovat systém vždy na vnitřní disk PC. U externího se předpokládá, že bude čas od času přenášen a konfigurace by nepovolila úspěšné bootování na jiném stroji.
Co se týče rozdělení: po připojení k PC stiskněte tlačítko Win a zadejte Vytvořit a formátovat oddíly... Systém Vám nabídne odkaz na nástroj, na který klikněte. Zobrazí se Vám Správa disků a přehledné rozdělení tak, jak jej aktuálně máte vedené. Klikněte pravým na svazek, který chcete dělit a zvolte Zmenšit svazek. Vyberte si velikost a svazek zmenšete. Následně dojde k vytvoření volného místa (zbytek svazku), které je potřeba iniciovat a vytvořit z něj další oddíl (nastavení písmena atd.)…

Honza (administrátor) 14.1.2014

Zdravím.Mám rozdělený disk na C a data D.Nechtěně mi se všechno dostalo na C a D mám prázdné.Prosím,jakým způsobem vrátím data a obrázky na D.Díky.

Honza 20.1.2014
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Watermelon Shooter Reap Stack Fall Temple Jewels Princesses Sunflower Delight Mummy Hunter Race Monster Truck Real Flight Simulator Bubble Shooter Free 2
Nahoru