Utility a ostatní: Co dělat s Blue screen of death

Zdravím,
Mám asi půl roku starý pc, a začal mi problém konkrétně při jedné hře, která je celkem nová.... Jednoduše řečeno, když ji nějaký den hraju, tak zpravidla dostanu modrou smrt.
Už si nevím rady co s tím, viry nemám.
Prosím tedy o jakoukoli radu, dodávám parametry mého PC:

CPU AMD phenom 4980, 4 jadro, 3,7 GHz
Ram 8GB
Grafarna AMD radeon 6900(1755MB)

mam win 7

Diky

Pavel 22.10.2012 Odpovědi: (20) Odpovědět

Dobrý den, stále se vyhýbáte odpovědi s RAMkami - opravdu za většinu podobných problémů mohou právě paměti RAM - vyzkoušejte hrát pouze s jednou, posléze s druhou.
Co se týče symbolů - pokud rozkliknete odkaz, dostanete se do velké nabídky. Je třeba nejprve kliknou na položku Windows 7 and Windows Server 2008 R2. Rozbalí se menu, ze kterého si vyberte potřebnou verzi - měl by Vás zajímat pouze horní odstavec: Win 7 Service Pack 1 Symbols (máte nainstalován Service Pack?). Dle toho zda máte 32bit (x86) nebo 64bit systém (x64) si stáhněte požadovanou verzi - stahoval jste ji?
Pokud bude program stále ukazovat chybu, využijte možnosti reklamace PC.

Honza (administrátor) 11.12.2012

Ty problémy s Blue death už se nestávají jenom při jedné hře, v poslední době mi to hazí i když ji nehraju. S ramkou jsem to zkoušel, ale nepomohlo to.
Co se týče symbolů - ano, takhle jsem je stahoval a dělá to ten problém, který jsem vám psal.

Pavel 13.12.2012

Dobrý den, tak se na to podíváme ještě jednou od začátku: aktualizujte veškeré ovladače - důležité jsou u grafiky, zvukovky a chipsetu. Dále nainstalujte systémové aktualizace. Zmíněné symboly jsou určeny pro Win7 se Service Packem 1 - máte jej nainstalován?
Pokud nic z toho nepomůže, doporučuji odnést PC do servisu na řádnou diagnostiku.

Honza (administrátor) 13.12.2012

Aktualizace mam vsechny aktualni.
Mam 64 bitovy operacni system, windows 7 home premium service pack 1.
Stahl jsem tedy tyto symboly:
Windows 7 Service Pack 1 x64 retail symbols, all languages(File size: 287 MB)
Windows 7 Service Pack 1 x64 checked symbols, all languages(File size: 262 MB)

Nainstaloval je, nastavil jsem cestu symbol file path a po pretahnuti dmp souboru mi to tedy pise Kernel symbols are wrong.
Este se chci zeptat, hazi mi to tam taky chybu kvuli "Source file path" - tam je nastavena cesta k ntoskrnl.exe, a nevim jak tu cestu muzu zrusit.

Pavel 14.12.2012

Dobrý den, důležité je, zda se podařilo nastavit správnou cestu k symbolům. Pokud ano, pak místo přetažení Kernel dumpu využijte přímého vložení - File - Open Crash Dump. Source File Path nevyplňujte, netýká se našeho problému - pro odstranění vyplněné cesty zavřete a znovu otevřete celý program (nesmíte si ovšem uložit Session).

Honza (administrátor) 14.12.2012

No právě sem to nějak nechtěně uložil, a ten source file nejde smazat.
Kazdopadne pres open crash dump jsem to otviral.
Co se tyce ostatniho - vyhledal jsem si pres internet SW "Slimdrivers", ktery mi nasel 8 neaktualnich ovladacu - aktualizoval jsem je, ale nepomohlo to. Opět sem dostal BSoD.
Zkousel jsem si také memtest, a ten mi po projetí ukazoval 0 erroru.

S těmi symboly tedy nevím co, eště jsem se chtěl zeptat - ty symboly musí být nahrány najednou, nebo jen jeden z nich ?

Pavel 15.12.2012

Eště bych chtěl doplnit, že při posledních BSoD jsem si všiml přes program BlueScreenView, že to nezpůsobil už pouze jen ntoskrnl.exe, ale také tyto :
dxgkrnl.sys
dxgmms1.sys

Pavel 15.12.2012

Dobrý den, symboly by měly být instalovány pouze jedny (jedna sada) a to hned ta první Retail. Druhá sada - Checked je pro speciální verze systému (IT odborníci, testeři apod.).
Co se týče problému samotného - pokud je PC v záruce, odneste jej co nejdříve na reklamaci. Pokud není, doporučuji přeinstalovat systém. Je možné, že se jedná o softwarovou vadu, která tímto způsobem zmizí.

Honza (administrátor) 17.12.2012

Honza řekl: "Dobrý den, předně Vás poprosím o jméno hry. Jinak BoSD je často problém s operační pamětí, obecně hardwarem nebo drivery. Základně také zkontrolujte, zda máte dostatek volného místa na disku. A zkontrolujte prosím, zda máte nastavený Kernel Dump - klikněte pravým na Počítač (ne na zástupce, ale přímo na plnohodnotný Počítač (dříve Tento počítač)). V levém menu vyberte Upřesnit nastavení systému - a klikněte na tlačítko nastavení v sekci Spouštění a zotavení systému. Ujistěte se, zda máte u Selhání systému zatržena všechna políčka a v rolovacím seznamu nastaveno Výpis stavu paměti jádra."

BSoD - čili Blue Screen of Death (modrá obrazovka smrti). Udělat chybu může každý, ale administrátor stránky by to snad měl vědět. :-O

OOooooooOOO 2.12.2015

Dobrý den,
rád se nechám poučit - co bych měl vědět?

Honza (administrátor) 2.12.2015
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Slope Racing Adam and Eve: Cut The Ropes Puzzle Love Checkers RPG: Online PVP Battle Real Flight Simulator Stack Fall Mummy Hunter Reap Bubble Shooter Free 2
Nahoru