Utility a ostatní: ZÁKL.DESKA - Dell OptiPlex GX280

mám dotaz kde seženu ovladače na zákl.desku, OS mám W7 Prof, ale na stránkách http://www.dell.com/support/drivers/cz/cs/czdhs1/Product/optiplex-gx280 jsou pouze pro XP!!
Dají se někde sehnat?? děkuji.

OLIN 14.11.2012 Odpovědi: (8) Odpovědět

Dobrý den, podpora řady GX typu 280 v rámci MS Win Vista nebo 7 ze strany Dell vůbec není (o mnoho lepší to není ani u ostatních GXek). Bohužel si budete muset vystačit buď s generickými ovladači, které jsou součástí systému MS Win 7 nebo přejít na novější hardware.

Honza (administrátor) 14.11.2012

Děkuji, pokoušel jsem se zpátky nainstalovat MS XP Prof.,ale po chvilce mi celý systém spadl, a XP nejdou nainstalovat,kde se stala chyba? Děkuji.

OLIN 14.11.2012

Dobrý den, bez podrobnějších informací to nelze s jistotou říci - předně ale doporučuji instalovat systém na jiný HDD nebo alespoň jiný diskový oddíl. A jaký je vlastně důvod toho, že se vracíte k systému Win XP - nefungují některé součásti, nebo něco jiného?

Honza (administrátor) 14.11.2012

Dobrý den, přeinstalací na Win7 jsem chtěl stáhnout nové ovladače neboť některé součásti jako externí webkamera,optická multiklávesnice Labtec pro XP s optickou myší... aj přestaly fungovat..

OLIN 14.11.2012

Dobrý den, pak tomu rozumím. Jedině zkusit ještě najít samostatně ovladače pro dané komponenty, ale moc tomu nevěřím.
Při reinstalu z Win 7 na XP je problém v tom, že neexistuje jednoduchý downgrade. Navíc XP nedokáží přistupovat k datům, která na disku necháte, proto doporučuji důležité věci zazálohovat, provést kompletní formát disku a až tehdy znovu nainstalovat Win XP.

Honza (administrátor) 14.11.2012

Pane Honzo, díky za snahu pomoci,ovladače na uváděné komponenty jsem už taky hledal a nenašel a tak jste mne jen utvrdil, že to vyřeším zazálohováním a k vymazání dat zformátovat disk a znovu vše od začátku nahrát s XP a stáhniut ovladače pro zákl.desku jak už na foru uvedeno, díky a přeji ezký den.
PS myslel jsem,že to bude do návratu lehčí přes nějaký prográmek.

OLIN 15.11.2012

Dobrý den, doufám, že se vše podaří, jak má.

Honza (administrátor) 15.11.2012

Díky, pak se ozvu...

OLIN 15.11.2012
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Jelly Shift Parkour Climb and Jump Watermelon Shooter Crowd City 2 Princesses Sunflower Delight Stairs Ketchapp Game Survivor In Rainbow Monster Drop Maze Race Monster Truck
Nahoru