Utility a ostatní: Spustit systém obvyklým způsobem

kdyz jsem cistil pocitac tak sem ho zapl a najednou tam byla nabidka kde bylo "opravit chyby bla bla bla " a pak "spustit system windows obvyklim zpusobem" jenze v dobe se mi klavesnice takze nemuzu dat sipku dolu a teda nemuzu zapnout pocitac prosim pomocte mi... potrebuju ho k uceni :)

jiri prochazka 17.2.2014 Odpovědi: (5) Odpovědět

Dobrý den,
jestli tomu správně rozumím, při zapnutí jste neměl připojenu klávesnici a PC Vám ji při pozdním připojení nedetekovalo? V daném případě se nemusíte ničeho bát. Stačí PC restartovat (v této fázi stačí vypnout a zapnout hlavním tlačítkem) a klávesnice bude opět detekována.
Co se týče nabídky - oprava Vám opět PC nijak nepoškodí. Jedná se pouze o nabídku, která automaticky vyskočila poté, co bylo PC nestandardně vypnuto nebo s ním bylo nějak podobně zacházeno. Obojí nabídka Vás však vrátí zpět do systému.

Honza (administrátor) 18.2.2014

Dobrý den. já potřebuji aby ta klávesnice byla zapnutá před tim než mi vyprši čas pred vybraním volby mezi opravou a spuštěnim skoušel jsem to co jste napsal, ale nepomohlo to... myslíte že je za potřebí koupit jinou klávesnici s jinou koncovkou konkrétně na ten slot ve kterém jsou ty dírky (nevím jak se tomu říka. Skoušel jsem vypnout zdroj i restartovat počítač... ale nic nefungovalo... počítac neukazuje při opravě ani při kontrole hardwaru a softwaru jediný problém. Vždy když jsem zapínal PC tak mi to vždy ukazovalo na "spustit system windows obvyklým způsobem" ale teď ne. Stalo se to když jsem čistil PC.

jiri prochazka 18.2.2014

Dobrý den,
pokračujme tedy v problému pouze v tomto vlákně. Nejprve zkontrolujte zapojení klávesnice, zda je skutečně správně a kompletně zastrčena (má USB nebo PS/2 koncovku?). Pokud je vše v pořádku a přesto ji nemůžete při zapnutí PC použít, zkuste ji připojit k jinému PC nebo notebooku, zda bude fungovat. Tím jednoduše zjistíte, zda je chyba v PC nebo klávesnici.
Obecně se ale jedná o problém, který je třeba vyřešit opravou systému a to pomocí bootování z instalačního DVD systému (ovšem zvláštní je fakt, že Vám nefunguje klávesnice). Vložte instalační disk do mechaniky a zapněte PC a pokuste se systém kompletně opravit.

Honza (administrátor) 19.2.2014

Dobry den muj PC mel ze zacatku koncovku klavesnice PS/2 ted mam USB. podle me je to tim
kdyz sem se ptal po opravnach tak nikdo nevedel co jim rikam :) Nejaky mimoradny problem :)

jiri prochazka 22.2.2014

Dobrý den,
zkoušel jste opravu pomocí instalačního DVD?

Honza (administrátor) 24.2.2014
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Stairs Ketchapp Game Drop Maze Stack Fall Princesses Sunflower Delight Watermelon Shooter Jelly Shift Slope Racing Survivor In Rainbow Monster Crowd City 2
Nahoru