Hry a zábava: Hra ve Steamu vyžaduje admin práva

Dobrý den,
nově naisntalována hra Age of Empires III přes Steam se nainstalovala pod Admin účet a při každém spuštění vyžaduje práva admina. Dá se s tím něco dělat, aby šla spouštět jako všechny ostatní hry pod Userem? Díky

Ilja2001 26.11.2016 Odpovědi: (2) Odpovědět

Dobrý den,
klikněte na spouštěcí ikonu pravým tlačítkem a zvolte Vlastnosti. Klikněte na záložku Zabezpečení. V horní tabulce zvolte uživatele, kterému chcete přiřadit práva hru spouštět a klikněte na něj. Následně se přesuňte do spodní tabulky a klikněte na tlačítko Upřesnit. Dostanete možnost upravit práva pro daného uživatele. Nastavte si tak oprávnění, která potřebujete.

Honza (administrátor) 30.11.2016

Děkuji za odpověď a zasílám moje další poznatky, byť trochu opožděně.
Navržené řešení problém nevyřešilo. Přidal jsem uživatele, nastavil oprávnění a hra při spouštění stále vyžaduje práva admina. Zkusil jsem uživateli změnit oprávnění na admina a přesto pořád vyskakuje při spouštění hry nutnost odklepnutí okna (UAC) s potvrzením přístupu, nyní už samozřejmě bez hesla. Zajímavé, že to dělá pouze u této jediné hry přes Steam.
Zatím jsem to vyřešil "pololegálně" tak, že jsem si sehnal instalačku hry a nainstaloval s klíčem zakoupeným přes Steam. V tomto případě, kdy se hra nespouští přes Steam, jde spustit normálně pod uživatelem bez administrátorských práv.

Ilja2001 28.12.2016
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Temple Jewels Stack Fall Crowd City 2 Watermelon Shooter Survivor In Rainbow Monster Drop Maze Puzzle Love Stairs Ketchapp Game Real Flight Simulator
Nahoru