Hry a zábava: Notebook vypne při hře

Dobrý den! Vypíná se mi notebook pouze při hře World of tanks. Někdy šlape týden bez jakéhokoli vypnutí, někdy se během hry vypne natvrdo i 10x. A je jedno, jestli je úplně "studený" nebo jestli jsem na něm již nějakou dobu předtím dělala. Nepřehřívá se, větrání šlape a jak jsem se dívala na netu, tak tenhle problém má více lidí. Přítel má notebook Lennovo, hraje tuto hru též a nestalo se mu to nikdy.

Lenka 28.2.2013 Odpovědi: (17) Odpovědět

Dobrý den, ano tento problém se vyskytuje u více hráčů, ale zatím jsem nenarazil na žádný osvědčený způsob nápravy tohoto probélmu. Pro jistotu změřte teploty v notebooku pomocí programu níže. Chápu správně, že hra vám někdy jde zcela bez problémů a někdy zase třeba 10x spadne? Zkuste napsat sestavu notebooku. Máte aktuální ovladače grafické karty?
http://mujsoubor.cz/monitoring/speedfan

Patrik (administrátor) 1.3.2013

Tak teploty se mi teď ukázaly HD0: 45C, Temp1: 25C, Core0: 65C a Core1: 69C. A to jsem ještě dnes nehrála. A ano. Někdy se hra nevypíná i několik dní (a to hraji každý večer) a někdy několikrát za sebou. U ničeho jiného (běžné užívání PC) se mi to nestává. A většinou se vypíná zpočátku hraní - když hraji už druhou-třetí hodinu, tak většinou ne. Ale nejčastěji hned první nebo druhá hra mi natvrdo vypne notebook a pak to jde několikrát za sebou v rozmezí několika desítek minut. A sestavu mám staženou, tak snad se mi to podaří zaslat: C:\Users\lenka-\Desktop\LENKA--PC.html

Lenka 1.3.2013

Potřeboval bych, abyste napsala sestavu pc tzn., jaký máte procesor, RAM, grafickou kartu, operační systém...Máte aktuální ovladače na grafické kartě? Máte nainstalované všechny aktualizace Windows? Instalovala jste nějaký patch nebo mod do hry?

Patrik (administrátor) 1.3.2013

Ještě zkuste změřit, jakou teplotu budete mít na CPU při hraní hry.

Patrik (administrátor) 1.3.2013

Procesor Intel(R) Core(TM) i5-2520M CPU 2,50GHz, RAM 4,0GB (použitelná 3,16GB), 32bitový operační systém. Grafická karta Intel HD Graphics 3000.
Počítač byl nedávno přeinstalován (z důvodu viru), ale dělalo to i předtím.
Nevím, jestli mám aktuální ovladače na této kartě, ani kde je mám stáhnout. ALe mám za to, že toto vše bylo staženo při nové instalaci celého softu do notebooku. Jak to zjistím? A ano, stahuji vždy mod zaměřovače tanku. Zkusím zjistit ještě tu teplotu při hře a napíšu.

Lenka 1.3.2013

První hra. Teploty 37, 25, 56, 55C zatím to nevyplo.

Lenka 1.3.2013

Vyplo při třetí hře. Teplota po nahození (okamžitém) 43, 25, 52, 47C.

Lenka 1.3.2013

Hrála jsem cca 3,5hod. Noťas se již nevypl. Teploty nyní 50, 25, 55, 55C.

Lenka 1.3.2013

Ještě napište operační systém (Windows 7, 8, Vista, XP?). Prošel jsem oficiální forum hry a zdá se, že na tuto chybu stále není nějaký ověřený způsob opravy. Můžu se zeptat, jak vám hra běží? Neseká se? Jaké grafické nastavení jste použila? Ptám se, protože máte integrovanou grafickou kartu, jestli tu hru dokáže utáhnout..

Patrik (administrátor) 4.3.2013

Mám Windows XP. Hra má to nejmenší grafické nastavení (efekty, ketré se daly úplně vypnout jsem vypnula). Někdy, když se noťas při hře vypne, tak mi tam po nahození skočí maximální grafika a s tím má noťas velký problém, to se hra zpomaluje, ale jakmile to přehodím na minimální grafiku, tak běží v pohodě, i se hra rychle načítá (ve srovnání se starým stolním PC, na kterém se tato hra moc hrát nedala). Přijde mi to, jako když to najednou nedokáže utáhnout baterie nebo zdroj (samozřejmě nikdy nehraju, pokud nemám noťas v zásuvce). U ničeho jiného tenhle problém nemám a noťas mi nikdy u ničeho jiného nevypl. Jen u této hry.

Lenka 4.3.2013
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Drop Maze Stairs Ketchapp Game Stack Fall Watermelon Shooter Survivor In Rainbow Monster Stunts Track Race Monster Truck Jelly Shift Reap
Nahoru