Komunikace: ad: Skype vir - vase fotka

Milý Honzo, dík za okamžitou odpověď.To vše jsem udělal, ale zůstává to zřejmě ve Skypech, protože při zapnutí počítače mého přítele, který to způsobil, mi zpráva přišla na jiný počítač. Zpráva zní přesně: "hej je to vase skype profil fotku? Dále následuje odkaz, který zde raději nenapíši. Již jsem poučen a na to neklikám. Zahnízdilo se to zřejmě v mém prvním počítači, kde jsem bohužel klikl na odkaz, poté se to rozeslalo na všechny kontakty. Nyní nevím, jak se toho zbavit, protože ze Skypu to nejde vymazat. Je to samo odesláno, ale protože protějšky nemají zapnutý počítač, tak to ještě neobdrželi. Soubor Gkagam.exe mám v trezoru, tak je možné, že už se to dál rozesílat nebude. Případný další problém opět sdělím.

Bernard 3.10.2012 Odpovědi: (8) Odpovědět

Dobrý den, dle popisu problému to spíše vypadá, že napadený je počítač Vašeho přítele. Vir nebo jiný program se totiž nedostane do Skypu, ale na počítač, na kterém byl Skype spuštěn. To že jste zprávu opětovně dostal znamená, že se automaticky odesílá komukoli ze seznamu kontaktů Vašeho přítele, který se objeví online. Ideálně jej o stavu uvědomte a po dobu nezbytně dlouhou jej zablokujte - klikněte pravým tlačítkem myši na jméno přítele v seznamu kontaktů a zvolte Blokovat. Ať se Vám ozve, až bude mít vše vyřešeno.

Co se týče viru - jedná se o řetězově šířenou zprávu, která využívá naivity mnohých uživatelů. Vir byl vypuštěn teprve před několika dny, takže chvíli trvalo, než na něj zareagují antiviry a jejich databáze. Vše by již mělo být podchyceno.

Honza (administrátor) 3.10.2012

Dbrý den,dnes mi přišla zpáva : hej je to tvuj nový obrázek profilu? a já to otevřela a nic...a najednou se začaly odesilat tyto zprávy uplně všem i těm co jsou offline...nevím co s tím
EDIT: nebyl dobrý nápad sem postovat přímo daný link. Příště prosím pozor na podobné věci.

Růža 6.10.2012

Dobrý den..mám ten samý problém jako Růža... jsem hloupá,že jsem na to klikla :( co s tim mám dělat? :(

Aneta 6.10.2012

Hele a jenom jste na to klikli nebo jste si to i stahli?

Kony 6.10.2012

http://www.youtube.com/watch?v=kZGNbTIssnQ&feature=g-all-lik kdyztak tady je pomoc :)

Kony 6.10.2012

jo no mas naprostou pravdu

dan 6.10.2012

ne..já to i stáhla :/ já kráva

Aneta 7.10.2012

Dobrý den, jak už jsme tu popisovali a jak je i řečeno ve videu - jedná se o keylogger, který je určen pro automatické získávání uživatelských hesel a přihlašovacích jmen. Šíří se řetězově pomocí služby Skype a díky lidské zvědavosti. V prvé řadě: nevadí když jste samotný soubor stáhli, problém je tehdy, pokud se jej pokusíte spustit. Tak jako tak jej nestahujte a hlavně nespouštějte. Pokud jste tak učinili, nejprve v programu Skype klikněte na Nástroje - Nastavení Rozšířené. Hned v první záložce dole je možnost Řídit přístup jiných programů ke Skype. Cokoli tam najdete, o čem nevíte jistě, že tam má být, zablokujte. Dále kompletně projeďte váš PC antivirem (ideálně v Nouzovém režimu) i Spybotem a nějakým mallwarem. V systémové složce (stiskněte kombinaci kláves Win + R a zadjete %appdata%) zkontrolujte složku Roaming - důkladně antivirem a antimallwarem.

Rada do budoucna: nespouštějte soubory, které mají koncovku .exe, které vám přišli mailem nebo po některém chatovacím…

Honza (administrátor) 8.10.2012
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Temple Jewels Puzzle Love Bubble Shooter Free 2 Stairs Ketchapp Game Jelly Shift Drop Maze Parkour Climb and Jump Stack Fall Survivor In Rainbow Monster
Nahoru