microsoft-security-essentials: Problém s automatickou kontrolou

Dobrý den,používám Microsoft Essential delší dobu.Mám originál Windows 7-64bit.Mám vše nastavéné v pořádku,a přesto mi poslední dobou nejde automatická aktualizace,a nepouští se mi automaticky nastavené spouštění vyhledávání virů atd.Několikrát jsem essential odinstaloval,a nainstaloval znovu.Po instalaci mi automatické vyhledávání a aktualizace funguje několik dní.Potom to musím spouštět opět ručně.Nevíte proč,a co s tím mám dělat ?Předem děkuji za odpověď.

Petr 11.4.2014 Odpovědi: (7) Odpovědět

Dobrý den,
není možné, že máte instalován ještě jiný bezpečnostní program?
Co se týče nastavení samotného MSE - v poslední záložce programu (Nastavení) máte vše nastaveno? Jaký typ kontroly, jak často a v kolik hodin máte nastaven? Máte zatrženo Zahájit naplánovanou kontrolu...?

Honza (administrátor) 14.4.2014

Omlouvám se,že jsem to napsal 2x.První dotaz mi zmizel,tak jsem to napsal znovu.Můžete mi jeden z dotazů zrušit.Děkuji.
Ne,mám jenom jeden antivir.Mám vše nastaveno správně.Jinak používám ještě IObit Malware Free.Tento program spouštím ručně.Myslíte že to může dělat on ?Mám ho odinstalovat a nechat si pouze MSE ?

Petr13 14.4.2014

Dobrý den,
pokud IOBit nevyužívá rezidentní štít a real-time ochranu, problém by s ním být neměl. Co znamená správně nastaveno? Napište mi konkrétní nastavení prosím.

Honza (administrátor) 15.4.2014

Naplánovaná kontrola:spustit naplánovanou kontrolu(doporučeno)To mám. Denně v 19 h.Rychlé prohledání.Všechny kolonky zaškrtnuty.Uložené změny potvrzeny.
Výchozí akce :Provést doporučené akce - zaškrtnuto a potvrzené uložené změny.
Zapnout ochranu v reálném čase :zaškrtnuto potvrzeno.
Vyloučené soubory a umístění - nic
Vyloučené typy souborů - nic
Vyloučené procesy - nic
Upřesnit - zaškrtnut všechny kolonky,a potvrzeno uložení.
Komunita MAPS - základní členství.
Chci dodat,že po dva dny,mi to funguje.To už ale bylo vícekrát.Dnes je třetí den po opětovném odinstalování,a znovu nainstalování.IOBit nevyužívá rezidentní síť,ani ochranu v reálném čase.Ten spustím večer když už počítač nebudu používat :rychlé prohledání,automatická oprava+vypnutí.Jak jsem už předeslal,tak MSE používám opravdu dlouho.Nevím úplně přesně jak dlouho mi to dělá,asi tak dva měsíce,ne déle.

Petr 15.4.2014

Dobrý den,
pokud máte v záložce Nastavení a položce Naplánovaná kontrola zatrženo Zahájit plánovanou kontrolu pouze při zapnutém a nepoužívaném PC, tak počítač stále čeká na okamžik, kdy nebude využíván, až poté spustí test.

Honza (administrátor) 16.4.2014

Děkuji za rady.Tu kolonku,jak píšete,jsem měl zatrženou.Počítač v tom čase,když se měl spustit test,tak byl v zapnut a v klidu.Je ale možné,že něco běželo na pozadí,a to mohla být příčina.Onu kolonku jsem zrušil.Tak uvidím co bude.Nerad bych měnil antivir.MSE mi vyhovuje,i když vím že jsou asi lepší antiviry.MSE moc nezatěžuje ani nezpomaluje počítač.Aspoň to je můj dojem.Měl jsem celkem za dobu co počítače používám,antivirů více,i placených.Jak jsem už předeslal,MSE mi vyhovuje.Dám vědět jak to dopadlo.Ještě jednou Vám děkuji za rady.

Petr 16.4.2014

Pro administrátora.Tak mi Essentials šel 2 dny.Potom mi to hlásilo,že nejsem připojen k internetu,a naplánovaný test se opět nespustil..To byl ale nesmysl,připojen jsem byl.Odistaloval jsem MSE a nainstaloval zkušební verzi Eset Smart Security na měsíc zdarma.Zapnul jsem test,výsledek mě ohromil.Bylo nalezeno 36 hrozeb,a to včetně trojských koni atd.Tomu se mi ale nechce věřit.Tolik virú a Trajánú,Koní a Červů.Nebo to je tak MSE děravý.Při tom nenavštěvuji žádné stránky se sexem,ani hazard ,seznamky atd.Napadlo mě jestli to není obchodní tah od Esetu.Lidé se leknou,a po vypršení lhůty zkušební verze si rychle pořídí placenou verzi.No nechám si tu zkušební verzi měsíc,a uvidím co dál.Můžete mi prosím napsat Váš názor na to co jsem teď napsal?Chápu že nebudete hanět nějaký produkt,ale přesto by mě zajímal Váš názor.
Předem děkuji za odpověď.

Petr 20.4.2014
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Watermelon Shooter Parkour Climb and Jump Princesses Sunflower Delight Puzzle Love Stack Fall Bubble Shooter Free 2 Real Flight Simulator Crowd City 2 Checkers RPG: Online PVP Battle
Nahoru