Multimédia: Nejsou žádné informace o zdířkách

Dobrý den,
přestal mi jít zvuk a potřeboval bych poradit,co mám udělat,nebo jak opravit chybu.Při nastavení a testu zvuku mi hlásí....
" Nejsou žádné informace o zdířkách " Přitom hlásí,že..."Toto zařízení pracuje správně".
Děkuji za radu.

Zdeněk Milota 28.11.2013 Odpovědi: (11) Odpovědět

Dobrý den,
nejprve restartujte PC a otestujte, zda zvuk skutečně nefunguje (použijte jiné zařízení, např. sluchátka). Nezapomeňte nastavit hlasitost v rámci systému i použitého přehrávače. Pokud bude se zvukem stále problém, přeinstalujte ovladače zvukové karty za novější. Pokud by ani to nepomohlo, určitě se ozvěte a probereme další postup.

Honza (administrátor) 28.11.2013

Zdravím,
vše jsem nastavil a odzkoušel a nic se neděje.
Jsem laik,tak se ptám,jak přeinstalovat ovladače.Pokud možno podrobněji.Děkuji za ochotu.

stentaus 28.11.2013

Dobrý den,
návod na aktualizaci ovladačů + ještě několik dalších informací naleznete zde: http://mujsoubor.cz/poradna/multimedia/1163-nejede-zvuk

Honza (administrátor) 29.11.2013

Dobrý den,
vše jsem aktualizoval a zpráva zní:Ovladače těchto zařízení jsou aktuální.
V řadičích zvuku,videa a her mám:
-Messenger Plus!Virtual Camera
-NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible)(WDM)
-Realtek AC'97 Audio

stentaus 29.11.2013

Dobrý den,
děkuji za zprávu. Zvuk Vám nyní funguje nebo ne? Pokud ne a máte skutečně vše aktuální, zvuk zesílen, sluchátka ve správné zdířce atd., je na čase se podívat na samotné nastavení systémového zvuku. Otevřete Nabídku Start - Ovládací panely - Zvuk. Hned v první záložce byste měl najít položku Reproduktory (případně sluchátka, jedná se o obecný pojem, ne konkrétní) a při spuštěné hudbě by měla na pravé straně být animovaná stupnice, znázorňující průběh hlasitosti. Jestliže s tím máte problém, podívejte se do tohoto článku, kde naleznete řešení: http://mujsoubor.cz/magazin/nastaveni-hypercamu-nefungujici-zvuk (to je psáno pro záložku Záznam, ale využijte jej pro záložku Přehrávání)

Honza (administrátor) 29.11.2013

Zvuk nefunkční...
Tato stupnice funguje,ale zvuk nejde. Pod položkou " Reproduktory " mám ještě položku "Realtek Digital Output "a vní je napsáno.........
Realtek AC'97 Audio
Připraven

stentaus 29.11.2013

Dobrý den,
jste si jist, že máte konektor sluchátek/reproduktorů skutečně zapojen ve správné zdířce? Měla by mít zelené označení. Položka Realtek Digital Output je určena pro přenos digitálního signálu zvuku (HDMI apod.), takže to se pro Vás nehodí.
Jestliže jste si zapojením jist, pak je chyba v koncovém zařízení - sluchátkách, reproduktorech nebo je možná poškozen výstupní konektor.

Honza (administrátor) 2.12.2013

Dobrý den,
určitě mám vše správně zapojené.Já si také myslím,že je problém na výstupním konektoru.Počítám,že zřejmě budu muset dát PC do servisu.Jestli se můžu zeptat,tak kolik asi tak odhadujete cenu za opravu????
Děkuji

stentaus 3.12.2013

Dobrý den,
pokud by se jednalo pouze o výměnu konektoru, tak by to měla pokrýt jedna hodina u technika + něco málo levných součástek.

Honza (administrátor) 4.12.2013

Dobrý den,
dám ho do opravy.Uvidím,alespoň co bylo za problém.Pak dám vědět.V každém případě děkuju za ochotu a čas.
Díky...Milota

stentaus 5.12.2013
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Stunts Track Adam and Eve: Cut The Ropes Reap Puzzle Love Parkour Climb and Jump Princesses Sunflower Delight Temple Jewels Slope Racing Drop Maze
Nahoru