Podnikání a domácnost: Podle čeho vybrat notebook?

Ahoj, chtěla bych si koupit svůj první notebook, ale vůbec se v tom nevyznám. Podle jakých parametrů bych jej měla vybírat?

Týnka 11.10.2012 Odpovědi: (3) Odpovědět

Dobrý den, stejně jako se oblečení vybírá podle nositele, je třeba jej vybírat přesně na míru, tedy dle toho, k čemu má být určen - budete jej často přenášet? Budete jej používat ve vlaku? Stačí Vám k psaní ve Wordu nebo budete hrát náročné hry či pracovat s grafikou? Samozřejmostí je omezení cenovým stropem, nebo (ne)oblíbeností značky. Pokud budu znát některé z těchto parametrů, mohu Vám blíže poradit, takto obecně by rada nebyla dobrá.

Honza (administrátor) 11.10.2012

Budu ho hlavně používat na internet a zapisování přednášek ve škole. Takže by neměl být asi moc velký a měl by vydržet alespoň 4 hodiny nabitý. Cena ideálně do 20 000,-.

Týnka 12.10.2012

Dobrý den, pro tyto účely Vám bude bohatě stačit prakticky libovolný ntb na trhu. Procesor stačí Intel Core i3 (dvoujádro), grafická karta může být integrovaná (ostatně už je nově i součástí procesoru), HDD mezi 500 GB a 1 TB, operační paměť ideálně 2 x 2 GB, resp 1 x 4 GB. Co se týče značky - Lenovo stále dělá kvalitní kusy ntb, s velkou výdrží baterky; Asus si posledních několik let vede velmi dobře, HP je také velmi dobrý, až na některé řady... Obecně se ale v ceně za 14 - 15 tis. jednak nedá udělat chyba a hlavně kupující získá velmi kvalitní pracovní nástroj.

Honza (administrátor) 12.10.2012
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Watermelon Shooter Parkour Climb and Jump Princesses Sunflower Delight Puzzle Love Stack Fall Bubble Shooter Free 2 Real Flight Simulator Crowd City 2 Checkers RPG: Online PVP Battle
Nahoru