skype: Nabourání do Skype

Dobrý den, dnes jsem zapnul počítač a tudíž automaticky i skype.Kouknul jsem do jedné konverzace a můj profil tam posílal smajlíky, aniž by někdo byl na mém počítači-skypu..Bylo to u dvou přítelů..Nevíte prosímvás, co to je? Někdo se mi tam naboural? Předem děkuji za odpověď ..

Roman 19.12.2012 Odpovědi: (12) Odpovědět

Dobrý den, nabourání není moc pravděpodobné (jedině, že byste se někde zapomněl odhlásit). Podobným chováním se prezentují viry nebo spyware, jenže ty posílají odkazy na stažení škodlivých souborů, nebo na propagované stránky.
Instaloval jste nějaké Skype rozšíření? Například novou sadu smajlíků?
Pro jistotu se ještě podívejte do Skype - Nástroje - Nastavení - Rozšířené nastavení - vpravo dole Řídit přístup jiných programů ke Skype. Máte tam nějaký program?

Honza (administrátor) 20.12.2012

Dobrý den podruhé...Žádný program tam nemám..Myslím, že pravděpodobnost toho, že jsem se někde neodhlásil, je malá, podle mého, jsem se ani nikde jinde nepřihlašoval ..Novou sadu smajlíků jsem určitě neinstaloval..Heslo jsem měl bez číslice, protože ten skype už mám velice dlouho, tak jestli to někdo nepřečetl někamý programem..Opět předem děkuji za odpověď..

Roman 20.12.2012

Dobrý den, v tom případě doporučuji přeinstalovat přeinstalovat program a hlavně změnit heslo. Paradoxně nejlepší kombinace je několik slov za sebou, doplněných číslem nebo nějakými znaky - jedná se o špatně prolomitelné heslo díky své délce, přesto se dobře pamatuje. Kupříkladu lze použít něco ve stylu "MojeHesloNaSkype1234" přestože se snadno pamatuje, je díky své délce nerozlousknutelné bruteforcem a i slovníková metoda zde není dobře použitelná.

Honza (administrátor) 20.12.2012

Tudíž si také myslíte, že se tam někdo naboural? Nestačí jen změnit heslo?

Roman 20.12.2012

Dobrý den, přeinstalujte Skype, změňte heslo a ještě před tím vším nainstalujte nebo aktualizujte antivir - k dispozici jich máme na stránkách hned několik a to i ve free, ale plně funkčních verzích. Například: avast! Free Antivirus - http://mujsoubor.cz/antiviry/avast-free-antivirus, Aviru - http://mujsoubor.cz/antiviry/avira-free-antivirus-2013 nebo AVG - http://mujsoubor.cz/antiviry/avg-anti-virus-free-edition-2013

Honza (administrátor) 21.12.2012

Dobře, ještě nutno dodat, že je pravda, že nedávno jsem měl počítač na opravě a byl jsme na jiném skypu a viděl jsem, že se můj skype přihlásil, myslel jsem, že jde o zkoušku počítače na opravě, ale asi to bylo to, co posílá smajlíky...Myslíte s tedy, že se někdo naboural, nebo je to pouze nějaký vir ?

Roman 21.12.2012

Dobrý den, informace o opravě byla důležitá, škoda, že jste ji nezmínil dříve. Pravděpodobně jste měl nastaveno automatické spouštění Skype po startu PC. O vir se nejedná a ani se nikdo do profilu nenaboural. Ovšem všechny kroky, které jsem předtím vypsal, učiňte. Zvýšíte si tak bezpečnost PC a snížíte riziko případného problému, který by vyžadoval odborný zásah. Při změně hesla se jej snažte zapamatovat, pro budoucí přihlášení odkudkoli.

Honza (administrátor) 21.12.2012

Velice děkuji..Ale ty smajlíky to posílalo už i když jsem měl počítač doma ... Nebo proč to teda smajly posílalo,když se nejedná o vir a ani se nikdo nenaboural .. ??

Roman 22.12.2012

Přišel jsem domů po besídce a viděl jsem jak v čas,kdy jsem byl pryč to odeslalo ty smajlíky asi do třech konverzací..Na mém počítači být nikdo nemohl ..

Roman 22.12.2012

Zdravim Vas, Mam dotaz... Moja ex sa mi nejakym spusoben nabourala do skypu, vidi vsetky kontakty, i pocet pridanych nebo odebranych pratel... Zaujmalo by ma jak se ji to povedlo a ako tomu zabranit, aby sa mi na skype opat nedostala... Do moj skype sa dostala zo svojho pc..Dekuji za rady... Kujon

Kujon 19.8.2013
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Parkour Climb and Jump Mummy Hunter Stack Fall Reap Race Monster Truck Bubble Shooter Free 2 Jelly Shift Adam and Eve: Cut The Ropes Crowd City 2
Nahoru