Úprava plochy: Zúžení obrazu v okně

Při poslední aktualizaci Win10 došlo na mém monitoru  k zúžení obrazu na šířku cca o 4 cm na levé i pravé straně a jsou zde pouze černé pásy. Na výšku obraz v normě.
Při zapnutí PC je první okno s textem  obraz na celé ploše monitoru,k zúžení obrazu dochází trvale hned při okně s pozadím  a žádostí o heslo pro otevření softweru PC. Zkoušel jsem i auto adjust na monitoru, rozlišení v PC obraz zústává zúžen.
Děkuji předem za poskytnutí jakékoliv informace pro napravení tohoto stavu

Šmakal Miroslav 27.11.2017 Odpovědi: (3) Odpovědět

Dobrý den, doporučuji zkontrolovat jak nastavení monitoru (zda ten se z nějakého důvodu nerozhodl okno zúžit) a hlavně pak projít Rozlišení obrazovky (klikněte pravým na plochu).

Honza (administrátor) 27.11.2017

Obojí jsem zkoušel a jak jsem už psal tak bez výsledku. Auto adjust bez výsledku i rozlišení.

Šmakal Miroslav 28.11.2017

Dobrý den, tak se na to podíváme trošku podrobněji - opět klikněte pravým na plochu a vyberte Rozlišení obrazovky. Zde se podívejte, zda popis v políčku Zobrazení skutečně odpovídá názvu (značka + typ) Vašeho monitoru. Pokud je to v pořádku, klikněte ještě na položku Upřesnit nastavení a v první záložce Adaptér klikněte na tlačítko Zobrazit všechny režimy. Zde zkontrolujte, zda máte opravdu zvolen ten správný pro Váš monitor. 
Pokud bylo vše v pořádku, zkuste přeinstalovat ovladače k Vašemu monitoru (ostatně postupujte tak i v případě, že se nezobrazil jeho správný název v rámci prvního kroku). Do Google zadejte název monitoru + jeho typ a doplňte slovíčkem drivers. Z webu výrobce si stáhněte ovladače (drivers) - většinou jde o .zip soubor. Následně stiskněte klávesu Windows a napište Správce zařízení. Zde rozbalte položku Monitor a pravým klikněte na rozbalenou položku. Zvolte Aktualizovat software ovladače a dále zvolte Vyhledat ovladač v počítači a naveďte jej ke složce se…

Honza (administrátor) 28.11.2017
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Stairs Ketchapp Game Drop Maze Stack Fall Princesses Sunflower Delight Watermelon Shooter Jelly Shift Slope Racing Survivor In Rainbow Monster Crowd City 2
Nahoru