Utility a ostatní: Nedostaky ve Wordu? 3x

Prosím, nevíte někdo jak nastavit zobrazení kurzoru ne Wordu?
1. Po otevření mého .docx, který obsahuje již 5 stránek textu bych potřeboval dopisovat poznámky na konec nebo doprostřed. Jak nastavit a uzemnit kurzor aby po novém otevření Wordu byl zase tam, kde jsem dokument opustil. Dokument se ale otevře vždy pro psaní na začátku. Protože ho otevírám a uzavírám dost často a vepisuji poznámky tak to zdržuje najížděním na konec textu nebo doprostřed (CTRL+END není to pravé).
2. Mám otevřeny na ploše dva soubory a z jednoho kopíruji. Označím si v levém souboru text ke zkopírování - a jakmile přesunu kurzor na pravý dokument, tak v levém dokumentu označený se text odznačí. Při návratu na L. dokument potom nevím, kde jsem naposledy byl. Samozřejmě, že se to najít dá ale píši to tímto způsobem pro ujasnění. Pokud by označení vybraného textu zůstalo označeno, usnadnilo by to orientaci a lepší přehlednost při přepínání z jednoho na druhý. Asi by to chtělo najít příkaz,,Označit text a Odznačit text". Nebo aby to zůstalo stabilní po označení.
3. Je možno umístit několik tlačítek na lištu pro označení textu? Nebo rozmnožit a následně barvy upravit? Je tam pouze jedno např. červené a to se musí při změně barvy přepínat otevíráním okna. Výhodné by bylo mít např. černé, červené, modré. Je tam však pouze jedno.Umí někdo vložit na lištu tlačítko pro barvu písma na lištu?

Rudaa 27.1.2013 Odpovědi: (3) Odpovědět

Dobrý den,
vidíme, že Word používáte opravdu intenzivně, tudíž doporučujeme prostudovat některý z obsáhlejších návodů, které jsou na internetu dostupné zdarma. V některých funkcích by vám mohl spíše vyhovět například LibreOffice, do které existuje spousta užitečných doplňků, které by mohly splňovat vaše požadavky.

Jakub (administrátor) 28.1.2013

Toto je opravdu pěkné doporučení. Možná, že by bylo lepší otázku nechat bez odpovědi. Co asi myslíte, že jsem dělal? Je pro Vás velice jednoduché poradit---Prostudujte, Vygooglujte, pročtětě si čtěte diskusi.
Děkuji a možná i ostatní za oduševnělo odpověď.odpověď. Libre Office? Nebylo by lepší řícci jak??? Pane administrátore?

Rudaa 29.1.2013

Je mi líto, že jste s odpovědí nespokojen, ale nemohu za vás nastudovat celý manuál. :)
Mám alespoň řešení pro vaši druhou otázku - označení ve Wordu vám nezmizí, když okno zaktivníte jinak, než kliknutím do textového pole.

Jakub (administrátor) 30.1.2013
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Jelly Shift Parkour Climb and Jump Watermelon Shooter Crowd City 2 Princesses Sunflower Delight Stairs Ketchapp Game Survivor In Rainbow Monster Drop Maze Race Monster Truck
Nahoru