Utility a ostatní: Nefunkční zvuk u ntb

Ahoj, u notebooku mi nefunguje zvuk.
Mám notebook ASUS U41SV s operačním systémem Windows 7 Home Premium.
Jsem počítačový laik, ale zkusila jsem nejdříve najít nějaký info v různých diskuzích.
Takže jako první jsem zkontrolovala, jestli to někde neni ztlumený, ale když kliknu na ikonku repreáčku a hlasitost snížim/zvýšim, vyskočí tam taková ta zelená čára, která označuje jak to je hlasitý nebo jak to mam říct, takže notebook si asi myslí, že zvuk funguje normálně.
Co jsem tak hledala ve vlastnostech nebo ve správci, tak mi to píše, že zařízení funguje správně. Jako další jsem restartovala počítač, pak jsem projela počítač antivirem.. vše ok a zvuk pořád nejde.
Stáhla jsem ovladače nebo co na ofic. stránkách asusu (Realtek). Pořád nic, už si nevím rady.
Ještě jsem si vzpomněla, že jsem občas se zvukem měla problémy, např. když jsem měla puštěný video na youtube a současně i třeba přehrávač media player anebo otevřená dvě okna a v každém video na youtube, tak mi přestal jít zvuk úplně a musela jsem buď vypnout media player nebo zavřít okno s tím druhým videem na youtube.. tak je možný, že to s tim nějak souvisí.
Budu moc ráda za všechny rady. Bez zvuku mi je notebook k ničemu :(
Díky moc.

Mishuulka 22.9.2013 Odpovědi: (22) Odpovědět

Dobrý den,
prosím, nejprve otestujte přehrání písničky nebo videa s vestavěnými reproduktory a následně se zapojenými (ověřte jejich funkčnost na přehrávači nebo jiném zařízení) sluchátky. Pokud nebude zvuk nebude fungovat ani v jednom případě, nachází se problém buď v HW nebo SW součásti ntb. Pokud alespoň v jednom případě zvuk fungovat bude, je problém pouze u daného reprodukčního zařízení. S výsledkem se určitě ozvěte, ať dle něj můžeme připravit další kroky.

Honza (administrátor) 23.9.2013

Dobrý den,
mám podobný problém s tím rozdílem, že nejsem úplně počítačový laik a na notebooku (Asus K53S, Win 7) mám i Linuxy (již dlouho) jako druhý systém.
Zvuk na Linuxu funguje bez problémů. U win 7 pouze na vestavěné reproduktory (zkoušel jsem různé programy jako zdroj). Správce zařízení, ani poradce při potížích nic špatného nenašli.Windows se tváří jako, že vše je v pořádku.
Byl bych rád za jakoukoli pomoc při řešení mého problému.
Díky moc.

Pavel 16.4.2014

Dobrý den,
doporučuji nejprve odinstalovat audio ovladaře - nejčastěji Realtek High Definition Audio Driver (mimo samotných ovladačů obsahuje balík i rozhraní pro správu audio zařízení, filtry a mnoho dalšího). Restartovat PC a nainstalovat pouze samotné ovladače: http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=3&s=295&m=K53SK&os=&hashedid=1UiLsnQ0JBS2Iejr (jedná se o ovladače pro model Asus K53SK, Win7 64-bit. V sekci Audio najdete jak čisté ovladače, tak i celý balík Realtek.). Po instalaci ovladačů opět restartujte PC a vyzkoušejte funkčnost zvuku. Následně se ozvěte, co a jak pracuje a budeme případně pokračovat dalšími kroky.

Honza (administrátor) 17.4.2014

Ahoj, jsem naprostý počítačový laik. U ntb Lenovo mi nefunguje zvuk, nejde zvuk ani z prohlížečů, ani když zapnu přímo v notebooku v přehrávači cokoliv. Kontrolovala jsem zvuk a napsalo mi to, že všechno funguje správně, avšak zvuk stále nic.. V jiných diskuzích jsem se dočetla, že problém by mohl být v některé aktualizaci systému.. ta aktualizace by měla mít název KB2962407.. bohužel takovou aktualizaci v počítači nemám. Měla bych nejspíše přeinstalovat nějaké ovladače, avšak nemám ani tušení, jak se to dělá. Byla bych Vám velmi vděčná za radu. Děkuji.

Lucie 30.9.2014

Dobrý den,
pošlete prosím typ PC a typ operačního systému. Ideální by byl i typ zvukové karty, pokud se Vám podaří zjistit - k tomu můžete využít program Everest Ultimate Edition: http://mujsoubor.cz/monitoring/everest-ultimate-edition

Honza (administrátor) 30.9.2014

Mockrát Vám děkuji za odpověď.. problém byl již vyřešen. :)

Lucie 7.10.2014

Dobrý den,
jsme rádi, že je vše v pořádku. Bude skvělé, pokud se o způsob řešení podělíte s ostatními a vložíte jej do odpovědi. Děkujeme!

Honza (administrátor) 7.10.2014

Dobrý den, Mám ntb Lenovo s windovsem 8 .. Ten ntb mám po opravě , Zkoušela jsem restartovat .. nic se nestalo :( Prosim pomozte .

Terka 6.11.2014

Mám stejné problémy, z notebooku mi nevychází zvuk, ale když připojím sluchátka jde to. Diagnostika neodhalila žádný problém, reproduktory prý fungují. Mám Vaio VPCEB1E1E, Windows 7 Home Premium, Realtek High Definition Audio. Nevím jestli je to to, co potřebujete :D snad ano. Děkuji předem za odpověď....

Verča 7.11.2014

dobry den mam notebook acer s windovsem 7 a nejde mi zvuk nevim co mam delat tak jestly bys te mohli poradit dekuju.

nikola 9.11.2014
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Stairs Ketchapp Game Drop Maze Stack Fall Princesses Sunflower Delight Watermelon Shooter Jelly Shift Slope Racing Survivor In Rainbow Monster Crowd City 2
Nahoru