Hry a zábava: Problém s monitorem

Zdravím mám prolém s LCD monitorem Asus. Při hraní některých her mi obraz začne problikávat, objevují se bílé pruhy a padání obrazu. Když jsem komp propojil se starým RCT monitorem tak nebyl žádný problém. Může být LCD monitor je nějak špatně nastaven nebo se stím nedá nic dělat? Díky za odpověď

Honza 4.12.2012 Odpovědi: (4) Odpovědět

Dobrý den, u LCD monitorů může mít na obraz vliv několik různých podnětů - kvalita signálu (používáte VGA nebo DVI kabel?), nekříží se datové a napájecí kabely? Nemáte někde v okolí zdroj rušení (zdroj reproduktorů, modem, zapojení do různých zásuvek?) Máte nejnovější ovladače grafické karty?
Řešení je tedy následující - zkuste hrát zmíněnou hru bez zapojených repro případně modemu, porovnejte kabely, nainstalujte (aktualizujte ovladače ke grafické kartě - dejte pozor, ať se nejedná o beta verzi). A restartujte PC. Následně opět proveďte test s hrami.

Honza (administrátor) 4.12.2012

Odpojil jsem repráky a internet a obraz už neproblikává - ale jen pokud ve hře nastavím rozlišení 1024x768 (normálně mám 1680x1050). Zajímavé je, že jsem zkoušel toto rozlišení i předtím a obraz stejně blikal. Teď navíc můžu mít zapojený internet i repráky a obraz už neproblikává - tedy při rozlišení 1024x768. Dá se ještě něco udělat, abych si mohl nastavit rozlišení 1680x1050?

Honza 4.12.2012

Dobrý den, zkuste umístit jak zdroj repro i modem co nejdále od PC bedny, monitoru a hlavně od kabelů k monitoru. Je vše v jedné zásuvce (společná prodlužka) nebo ne? Jestli je to možné, dejte vše do jedné. Ohledně rozlišení - vyzkoušejte vše, co jsem psal, snad to pomůže.

Honza (administrátor) 4.12.2012

Ok, díky za pomoc

Honza 4.12.2012
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Watermelon Shooter Parkour Climb and Jump Princesses Sunflower Delight Puzzle Love Stack Fall Bubble Shooter Free 2 Real Flight Simulator Crowd City 2 Checkers RPG: Online PVP Battle
Nahoru