Hry a zábava: chyba CRC

Dobrý den,chci se zeptat,když se mi ve Winraru rozbaluje hra,po dokončení mi napíše varování že mám chybný CRC v Lara Croft,soubor je poškozen.Před nějakou dobou jsem musel znovu nainstalovat windows xp,a od té doby mi to píše tu chybu.Dřív jsem mohl hrát tuto Laru Croft zcela normálně.Chybí mi tam nějaký program?Pokud ano,poradte jaký.Děkuji za radu.

mirek 26.2.2013 Odpovědi: (8) Odpovědět

Dobrý den, tato chyba znamená, že je archiv poškozen. Zkuste rozbalit jiný soubor a ověřit tím, že je chyba na straně tohoto archivu nebo jde o jiný problém a dejte vědět.

Patrik (administrátor) 27.2.2013

dobry den, rozbalil jsem i jine hry a pise mi to tu samou chybu: Nesouhlasi CRC v Crysis.Dělá mi to i u jiných souborů.

mirek 27.2.2013

Zkuste přeinstalovat WinRar nebo jiný komprimační program např. 7zip ke stažení zde:
http://mujsoubor.cz/komprimace/7-zip

Patrik (administrátor) 27.2.2013

tak ani jedno z toho nepomohlo,ale i tak moc diky.

mirek 27.2.2013

Stále to zobrazuje stejnou chybu? I v programu 7zip?

Patrik (administrátor) 28.2.2013

ano stále to samé,nechápu to ,dřív to fungovalo, aspon do té doby než jsme přeinstalovali pc,dělá to i na pc ve vedlejším pokoji.Ted to dělá jak Tomb Raider a Crysis tak i jiné hry,které stahnu z netu.Může to být třeba vadně naistalovaný windows?

Mirek 28.2.2013

Dobrý den, jen dodám, že problém může být dvojího ražení - buď stahujete poškozený archiv (CRC je primárně kontrolní mechanismus, který má pouze velmi omezené možnosti opravy.) a můžete se pokusit jej opravit. O jaký formát se jedná - .rar? Pokud ano, v programu WinRAR lze v menu použít funkci opravit (šance na úspěch je ale minimální). Problém může být také na Vaší straně - špatná RAM, špatný disk, apod. Ale vzhledem k tomu, že stejná chyba se Vám ukázala na dvou různých zařízeních, sázel bych spíše na poškozený zdrojový soubor.
Řešení - hru si stáhněte resp. kupte z jiného zdroje. A zkuste se vyhnout formátu .rar. Jedná se sice o skvělou kompresní metodu, ale má své mouchy. Zároveň také nebude od věci, pokud zkontrolujete PC antivirem.

Honza (administrátor) 28.2.2013

Jelikož se chyba vyskytuje i na jiném pc ve vedlejším pokoji, tak by mohla být chyba v síťovém připojení. Počítač ve vedlejším pokoji je připojen ke stejné síti? Zkuste ten samý soubor stáhnout přes jinou síť (někde jinde než doma) a potom rozbalit na pc doma. Chyba by mohla být také v paměti RAM, zkuste stáhnout a nainstalovat Memtest z odkazu níže, ten vám zkontroluje paměť, pak dejte vědět, jaký byl výsledek.
http://mujsoubor.cz/monitoring/memtest

Patrik (administrátor) 28.2.2013
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Mummy Hunter Stunts Track Adam and Eve: Cut The Ropes Survivor In Rainbow Monster Real Flight Simulator Temple Jewels Reap Jelly Shift Stairs Ketchapp Game
Nahoru