Internet a sítě: DLNA server

Dobrý den, co je to DLNA server a k čemu slouží?

Cody 11.10.2012 Odpovědi: (4) Odpovědět

DLNA je nezisková organizace (založená společností Sony), která se stará o standardizaci propojení nejrůznějších multimediálních zařízení (PC, televize, tiskárna) tak, abyste na nich měl vždy přístup k vlastním datům. Právě DLNA server (NAS servery - malá velikost, bez displeje, standardní výkon) slouží k uložení těchto dat a jejich šíření do koncových zařízení skrze router, připojený do místní sítě.

Honza (administrátor) 11.10.2012

A když je DLNA server napsaný u TV?

Cody 12.10.2012

Dobrý den, obvykle je DLNA serverem buď přímo Váš PC, nebo právě specializované řešení v podobě NAS serverů. U TV se pravděpodobně jedná pouze o podporu tohoto druhu připojení.

Honza (administrátor) 12.10.2012

Po získání dalších zkušeností uvedu svoje odpovědi na pravou míru - u TV se pod pojmem DLNA myslí podpora tohoto standardu. Tedy, že televize je schopna přijímat data skrze tento protokol a rozumí si tak s PC nebo právě NAS serverem. Pokud nemáte specializované zařízení, tak jednoduchým řešením, jak dostat svá digitální data do TV je připojit TV k routeru (ideálně LAN kabelem - UTP) a na PC připojeném ke stejnému routeru nainstalovat a spustit některý z programů pro vytváření DLNA serveru, např. PS3 Media Server: http://mujsoubor.cz/sdileni-souboru/ps3-media-server Tímto způsobem tak získáte přímo z TV přístup k souborům uloženým na PC (povětšinou se však podpora týká pouze multimédií - videa, hudba a obrázky). Další z možností je zakoupení síťového disku a jeho připojení k routeru.

Honza (administrátor) 8.1.2015
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Puzzle Love Checkers RPG: Online PVP Battle Crowd City 2 Mummy Hunter Adam and Eve: Cut The Ropes Real Flight Simulator Race Monster Truck Stairs Ketchapp Game Survivor In Rainbow Monster
Nahoru