Multimédia: Nesedí typ Grafické karty

Zdravím pěkně, chci se svami poradit, mam dojem že mě podvedli, problem zní: koupil jsem si počitač na krabici a na počitači piše Ati radeon hd 8560d
když ale, GPU-Z mi piše Ati radeon hd 8500 Series na directX mi piše uplně to same hd 8500 series, nevim čemu věřit. krabici otevírat nesmim je v zaruce, co teda stim? jak na to? nebo se ja milím?

Fedus 11.5.2014 Odpovědi: (14) Odpovědět

Dobrý den,
zmíněné programy nebo nástroje nemusí být vždy přesné. Většinou totiž určují pouze třídu grafických karet, tak jako Vám ji správně určily nyní - Series 8500 je označení pro třídu grafických karet 85xx, kdy si za xx můžete dosadit cokoli.
Pokud však tato odpověď nestačí, pak je třeba se do bedny podívat. Často bývají zapečetěny pouze konektory uvnitř PC. Podívejte se, zda máte bočnici bedny přelepenu pečetí, nebo zapastované šroubky. Pokud ne, můžete se do bedny podívat.

Honza (administrátor) 12.5.2014

Zdravím :) tak děkuji moc za rady, vidim že tu jsou zkušeni administratoři a vědi co do čeho :)
ta pečet´ tam bohužel je a krabici otevřit nemužu grafický čip vidim pouze přes dírky, a i tak je špatně vidět, předek čipu vidět nejde, jinak muj stroj se nazýva ASUS M11bb s grafikou 8570d 2gb ddr3 4gb ram ddr3 1600mhz 500gb hdd toshiba procesorem a8 richlend 6500 s frekvenci jadra 3,5ghz nikdo to neskladal takže podle mě by neměli nějak šidit, a ještě par dotazu, grafický driver mam nějak vzlaštni jsou tam možnosti taktovat jadro procesoru a hydragrid neměl by tam být nastaveni hrani? grafický driver jsem již instaloval mnoho krat na svoji grafickou kartu a vždy se mi nainstaloval ten samý tak nevim možna i stimto byjste měl jiste zkušenosti, moc děkuji za rady, važim si vašeho času stravenými nad těmito problemy :)

Fedus 12.5.2014

Dobrý den,
na 99,9 % bude vše v pořádku. Co se HydraGrid nástroje týče - jedná se o součást HydraVision (cože je zase součást AMD VISION Engine COntrol Center, dříve jednoduše AMD Catalyst a to je program pro správu činnosti GPU pro společnosti AMD nebo právě ATi). Tato součást se stará o zapojení a následnou pohodlnou činnost uživatele na několika monitorech současně. Pokud nepoužíváte více monitorů, nemusí Vás program nikterak trápit.

Honza (administrátor) 13.5.2014

Zdravím, jsem velmi rad za vaši ochotu mi poradit :) a tak nechci vas nějak zaneprazdnovat, chtěl bych vědět jestli sa da přiladit graficka karta od gforce na platformu asus? co ohrožuji vyměnou graficke karty a co bych měl vědět než do toho pujdu? předem moc děkuji za vaši odpověd :)

Fedus 13.5.2014

Dobrý den,
rozdíl použitých značek je prakticky nulový - rozhodně v oblasti kompatibility. Ještě u procesorů je třeba kontrolovat patici na základní desky, ale co se týče grafických karet, jedná se o univerzální médium - jakmile Vaše základní deska není příliš zastaralá a disponuje PCIe 16x a zdroj není úplně mrzutý, pak v pohodě využijete grafickou kartu prakticky jakéhokoli typu. A bude naprosto jedno jestli ji finálně upravil Asus, Gigabyte, MSI nebo někdo jiný.
Pozor si dávejte pouze na fyzické zničení komponent - rozhodně nemějte při instalaci karty PC v elektřině, natož zapnuté. Občas se stává, že jde karta zasunout těžce + je třeba myslet na zaklapnutí pojistky, která kartu drží ve slotu. Stejně tak je dobré si dávat pozor na statickou elektřinu a montovat ideálně na stole.

Honza (administrátor) 14.5.2014

rozumim, pěkně děkuju za opravdu perfektni vysvětleni :) mě by tak zajimalo: myslim že muj grafický čip je dosti výkoný, na některe starši hry prostě nestači na maximalni detaily muže to být nizkou paměti ram? [grafický čip --amd radeon hd 8570d] ale ram pouze 4gb ddr3 1600mhz

Fedus 14.5.2014

Dobrý den,
s pamětí RAM problém nebude - 4 GB jsou dostatečné množství (máte 64-bit systém?). Ovšem grafická karta, i když není příliš stará, není nejnovější a hlavně se jedná o mobilní verzi (notebookovou) - nemůžete od ní proto čekat obrovský výkon. I tak ale podporuje DirectX 11 nebo Shader 5.0. Ovšem na vysoké rozlišení si jednoduše zahrajete spíše starší hry.

Honza (administrátor) 15.5.2014

Zdravím pěkně, jedna se o mobilni kartu? ja myslel že amd radeon hd 8750[M] je mobilni a 8750D je grafický čip ja mam stolni počitač neměl bych mit mobilni grafickou kartu takže asi tam mam tu grafickou kartu amd radeon hd 8500 :-/ jak to tak vypada že

Fedus 16.5.2014

Dobrý den,
samozřejmě máte pravdu - jedná se o desktop verzi (nevím, kde jsem vzal tu mobilní). Tady se pak můžete podívat, jak si Vaše karta stojí v čistém porovnání s minimálními/doporučenými požadavky na nejrůznější hry: http://www.futuremark.com/hardware/gpu/AMD+Radeon+HD+8570D/games

Honza (administrátor) 19.5.2014

zdravím, díky za odkaz dost jsem se dozvěděl o me graficke kartě :). ale pořad nemužu přijit na to že se mi seka counter strike 1.6 muj starši notebook z roku 2008 to vzladal lepe než tento nový stroj.. pomohlo by nainstalovat starši graficke ovladače?

Fedus 21.5.2014
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Watermelon Shooter Parkour Climb and Jump Princesses Sunflower Delight Puzzle Love Stack Fall Bubble Shooter Free 2 Real Flight Simulator Crowd City 2 Checkers RPG: Online PVP Battle
Nahoru