Podnikání a domácnost: word kompatibilita

dobrý den,jsem starší člověk a počítači moc nerozumím,takže ani nevím do jaké kategorie mám můj dotaz vlažit.
Stává se mi,že když mně někdo pošle zprávu ve wordu tak mně to nejde otevřít.říká mi to,že soubor nelze otevřít protože není přidružen program.A mám se ptát na možnosti.Ty ale nikde nemůžu najít.
Ale dcera mi poradila,abych si stáhl novou verzi wordu zadarmo.Můj PC je totiž asi z r.2003 a tím i word.
dal jsem tedy do vyhledavače windows word 2013 zadarmo a klikl jsem na vaše stránky kde se říká,že si mohu stáhnout microsoft office 2010 zadarmo.zaregistroval jsem se ale najednou tady čtu,že to nejde a že si to musím koupit.Poraďte mi prosím jednak zda je ten problém otevírání doručené pošty v mém starém wordu a jestli ano jak a kde si má stáhnou nějakou verzi wordu která to uskuteční.
A ještě,v některých případech se mi stává,že zprávu otevřu a dám tisk ale místo tisku se mně objeví okno,kde mně to nabízí abych to někam uložil.Tak to dám třeba uložit na ploch a potom dám tisk a ono se mě to znovu ptá totéž,kam uložit.
děkuji za vysvětlení
zdeněk

zdeněk maniš 22.4.2013 Odpovědi: (1) Odpovědět

Dobrý den, tak popořadě:
1) Napište jaký typ souboru se snažíte otevřít (jakou koncovku má daný soubor resp. písmena za tečkou např. mujsoubor.doc = koncovka je doc)
2) Jakou verzi Word máte? Spusttě Word a dejte Nápověda popř. O programu, zde zjistěte z kterého roku je vaše verze.
3) u nás si můžete stáhnout pouze Trial verzi MS Office, tzn. je na vyzkoušení pouze na určitou dobu. Office 2010 v současné době nelze stáhnout, jedině na vyzkoušení nejnovější Office 2013. Vám bych ovšem doporučoval některý freeware program podobný Office (freeware = zdarma). Zkuste si stáhnout např. http://mujsoubor.cz/kancelarske-baliky/openoffice nebo http://mujsoubor.cz/kancelarske-baliky/kingsoft-office-suite-free-2012
4) Při tisku se prosím ujistěte, že máte zvolenou správnou tiskárnu.

Patrik (administrátor) 22.4.2013
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Race Monster Truck Checkers RPG: Online PVP Battle Stack Fall Princesses Sunflower Delight Mummy Hunter Parkour Climb and Jump Drop Maze Real Flight Simulator Reap
Nahoru