Utility a ostatní: Co dělat s Blue screen of death

Zdravím,
Mám asi půl roku starý pc, a začal mi problém konkrétně při jedné hře, která je celkem nová.... Jednoduše řečeno, když ji nějaký den hraju, tak zpravidla dostanu modrou smrt.
Už si nevím rady co s tím, viry nemám.
Prosím tedy o jakoukoli radu, dodávám parametry mého PC:

CPU AMD phenom 4980, 4 jadro, 3,7 GHz
Ram 8GB
Grafarna AMD radeon 6900(1755MB)

mam win 7

Diky

Pavel 22.10.2012 Odpovědi: (20) Odpovědět

Dobrý den, předně Vás poprosím o jméno hry. Jinak BoSD je často problém s operační pamětí, obecně hardwarem nebo drivery. Základně také zkontrolujte, zda máte dostatek volného místa na disku. A zkontrolujte prosím, zda máte nastavený Kernel Dump - klikněte pravým na Počítač (ne na zástupce, ale přímo na plnohodnotný Počítač (dříve Tento počítač)). V levém menu vyberte Upřesnit nastavení systému - a klikněte na tlačítko nastavení v sekci Spouštění a zotavení systému. Ujistěte se, zda máte u Selhání systému zatržena všechna políčka a v rolovacím seznamu nastaveno Výpis stavu paměti jádra.

Honza (administrátor) 23.10.2012

Jedná se o hru Dota 2,která běží přes steam.
Paměti mam volné 178 GB...
Kernel dump je nastaveny presne tak jak pisete.

Pavel 23.10.2012

Dobrý den, než se pustíme do zkoumání kernel dumpu, poprosím Vás o několik věcí. Pokud můžete otevřít PC skříň, tak ji kompletně odpojte od elektřiny a důkladně vysajte/vyfoukejte (při foukání je dobré zablokovat větráky, aby se netočily). Prach může způsobit přehřívání, které by mohlo být příčinou BSoD. Po vyčištění skříně nainstalujte nejaktuálnější ovladače ke grafické kartě - drivery bývají častým problémem. Pokud nic z toho stav nezlepší, podíváme se na kernel dump (k tomu bude třeba nainstalovat specializované programy a ne vždy se podaří zjistit, oč vlastně jde). Určitě se ozvěte.

Honza (administrátor) 24.10.2012

Vetraky uz jsem zkousel vycistit drive, ovladace mam aktualni...a
ale podival jsem se pomoci Blue screen view a zjistil sem ze by to je nejspis ntoskrnl.exe ..

prikladam screeny:
http://s12.postimage.org/jsxer60i5/Bso_D_1.jpg
http://s9.postimage.org/xh2h6yg0f/Bso_D_2.jpg

Pavel 24.10.2012

Dobrý den,
ntoskrnl.exe je součást jádra. Jeho dysfunkci případně pád může paradoxně způsobit program DeamonTools - pokud jej máte, odinstalujte jej. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o chybu při hře, bude na vině pravděpodobně operační paměť nebo grafická karta. Jaké máte operační paměti? Máte jich víc? Pokud ano, zkuste jednu vždy vydělat a hrát pouze s jednou (pak případně protočte).
@kerneldump: ze stránky http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/hardware/hh852360.aspx si stáhněte a nainstalujte Debugging Tools for Windows (stránky jsou hodně zasekané, nebojte se program stáhnout odjinud) a stejně tak Windows Symbol Packages - nejlépe odtud: http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/hardware/gg463028.aspx. Windows Symbols vyberte přesně dle Vašeho systému - v dolní části stránky je rozbalovací menu pro systém Windows 7.
Spusťte Windows Debugger (soubor windbg.exe), klikněte na File - Symbol File Path - Browse. Zde vyberte složku, kam jste nainstaloval Win Symboly.…

Honza (administrátor) 25.10.2012

Soubor s Kernel Dumpem myslite tedy ten ntoskrnl.exe ?

Pavel 3.11.2012

Totiz kdyz zkousim pretahnout ty soubory do debuggings tools(tady odsad : C:\Windows\Minidump s priponou dmp) tak to mi hlasi chybu ze to nemuze najit(error 0n5)

Pavel 3.11.2012

Kdyz tam zkousim pretahnout ten ntoskrnl tak to nic nedela

Pavel 3.11.2012

Dobrý den, myšleny byly dump soubory s příponou .dmp. Pro vyřešení chyby zkuste spustit program jako administrátor (kliknout pravým na program - Spustit jako administrátor). Předtím však nezapomeňte přidat zmíněné symboly.
Hrát pouze s jednou RAMkou jste zkoušel?

Honza (administrátor) 5.11.2012

Dobrý den,
omlouvám se, že píšu tak pozdě... Byl jsem delší dobu pryč...
Zkoušel jsem tedy přetáhnout dmp soubor do programu, ten mi ale řekl ze mám špatné kernel symbols.
Zkoušel jsem tedy zkontrolovat podle pole File version ntoskrnl.exe, zda se shoduje s windows symbols, ale neshoduje se. Zkoušel jsem tedy stáhnout i ostatní symboly pro win 7, ale ty mají stejné číslo, jako ty první - nevím, zda se tedy nedívám špatně. Co s tím ?

Pavel 11.12.2012
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Race Monster Truck Checkers RPG: Online PVP Battle Stack Fall Princesses Sunflower Delight Mummy Hunter Parkour Climb and Jump Drop Maze Real Flight Simulator Reap
Nahoru