Utility a ostatní: Chladič u notebooku

Dobrý den, Poslední dobou mám problém se zahříváním mého notebooku. Když hraji hry víc jak cca 1 hod. notebook se vypne. Proto sem začal chladič zapínat na maximum a už to nedělá ale bojím se že se tím chladič zničí. Proto bych se chtěl zeptat jak dlouho bych podle vás mohl nechat chladič zapnutý na maximum. Nechávám ho zapnutý na max tak cca 30 min..

Vladimír 6.7.2015 Odpovědi: (3) Odpovědět

Dobrý den,
máte na mysli větrák nebo externí chlazení (podložka s větrákem)? V prvé řadě doporučuji vyčistit celý notebook od prachu, zejména oblast sání a větráku. Jinak činnost na maximální výkon sice ovlivní životnost výrobku, ale nemělo by to být nic extrémního.

Honza (administrátor) 20.7.2015

Notebook sem čistil mnohokrát. Problém je v tom že vždycky když GPU překročí hranici 80 až 90°C začnou se hry sekat. Ale vždicky když zapnu větrak na maximum tak během pár minut už mám plynulé fps. (myslím větrák v notebooku)

Vladimír 23.7.2015

Dobrý den,
z jakého důvodu větrák vypínáte? Resp. proč jej musíte zapínat ručně? Regulaci otáček by si měl řídit sám systém a Vy byste do ní vůbec neměl zasahovat. Co se týče zpomalení u tak vysokých teplot, tak to je normální. Systém bojuje proti zničení komponenty jejím útlumem. U klasických grafických karet je maximální provozní teplota okolo 75°C.

Honza (administrátor) 24.7.2015
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Drop Maze Stairs Ketchapp Game Stack Fall Watermelon Shooter Survivor In Rainbow Monster Stunts Track Race Monster Truck Jelly Shift Reap
Nahoru