Utility a ostatní: Import/export dat do formuálře PDF

Mám adobe acrobat IX Pro i LiveCycle Designer ES4. Potřebuji poradit jak nastavit formát PDF, alby při otevření v adobe readeru šlo importovat i exportovat data do polí formuláře. Tato funkce se povolí jen když PDF otevřu v Adobe Acrobat ale v Readeru je šedá/neaktivní. Reader to umí, jelikož mám i sobory, které to umožňují, ale jsou zaheslované, takže se do nich nedostanu pro úpravu. Děkuji za radu.

Jan 12.12.2013 Odpovědi: (2) Odpovědět

Dobrý den,
postup je následující - musíte soubor otevřít v Adobe Acrobatu Pro a povolit v něm funkci Typewriter. Pro Vaši verzi IX postupujte takto: otevřete soubor, klikněte na záložku Tools - Typewriter - Enable typewriter in Adobe Reader nebo postup Advanced - Extend Features in Adobe Reader. Soubor uložte. Nyní můžete psát na vrchní vrstvu dokumentu.
Další postup umožní vyplňování nastavených formulářů. Otevřete soubor opět v Adobe Acrobat Pro. Klikněte na Advanced - Enable Usage Rights. Další možnost klikněte na File - Save As - Reader Extended PDF - Enable Additional Features. V obojím případě uložte. Nyní můžete zapisovat a vyplňovat.

Honza (administrátor) 13.12.2013

Problém je, že nástroj Typewriter nemohu najít. Mám nabídku pouze soubor,úpravy, zobrazení,okna,nápověda a vpravo v rámcí nástroje mám úpravy obshau,stránky,interaktivní oběkty,formuláře, průvodce akcí, rozpozání textu, ochrana, zpracování dokumentu, tisková produkce, javaScript, usnadění prístupu, analyzovat, ale nic co by mohlo odpovítat funkci Typewriter. Mám Adobe Acrobat XI vezre 11.0.0

Jan 30.1.2014
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Watermelon Shooter Parkour Climb and Jump Princesses Sunflower Delight Puzzle Love Stack Fall Bubble Shooter Free 2 Real Flight Simulator Crowd City 2 Checkers RPG: Online PVP Battle
Nahoru