world-of-tanks: Vypínání noťasu

Dobrý den, když hraji WoT tak se zhruba po 7-10 minutách vypne celý notebook? co s tím? nb. -http://www.alza.cz/acer-aspire-5750g-2678g75mnkk-d276547.htm#popis

Radek 10 31.12.2013 Odpovědi: (7) Odpovědět

Dobrý den,
co se týče výkonu, tak toho máte dostatek. Při vypínání se objeví nějaká hláška nebo se notebook jednoduše a bez varování vypne? Pokud by se jednalo o automatické vypínání, na vině by mohla být vysoká teplota - změřte ji při hraní pomocí programů Core Temp: http://mujsoubor.cz/monitoring/core-temp, SpeedFan: http://mujsoubor.cz/monitoring/speedfan nebo CPU-Z: http://mujsoubor.cz/monitoring/cpu-z. Do odpovědi napište nejvyšší dosažené teploty CPU i Grafické karty. Případně se může projevit chyba RAM paměti, která se za běžného zatížení neprojeví.

Honza (administrátor) 2.1.2014

Zdravím, v počítačích se moc nevyznám, stáhl jsem si ten SpeedFan, teploty se mění, značka plamenu je u GPU, někdy u HD0, Core 0, Core 1, teplota při hraní dosahuje 97, po vypnutí WoT se teploty sníží až je u nich zelená fajfka :)Pc se vypne bez hlášky.

Radek 10 6.1.2014

Dobrý den,
pokud Vám procesor nebo grafická karta dosahuje téměř 100°C, pak máte bohužel problém s chlazením. Procesor (záleží na typu) by měl při zátěži dosahovat teplot maximálně okolo 60 - 70°C, grafická karta pak kolem 75 - 90°C. Hodně záleží na tom, jaký chladič máte u procesoru - měnil jste jej, nebo máte stejný, který přišel s procesorem (stock), resp. byl v PC od koupě?
Co se týče základního opatření před přehříváním - odpojit PC od elektřiny, otevřít a vyfoukat prach stlačeným vzduchem (během této činnosti byste se neměl ani rukou ani jiným přístrojem dotýkat komponent v PC a dbejte na to, abyste vyfukováním prachu zbytečně neroztáčel lopatky větráků - můžete je během této činnosti zablokovat nějakým předmětem, ale dbejte zvýšené opatrnosti.).
Obecně pak doporučuji se vyhnout jakékoli manipulaci s PC a jeho komponentami, pokud si nejste dostatečně jistý, že víte, co děláte a nechat tuto činnost na zkušenějším kamarádovi nebo odborném servisu.

Honza (administrátor) 7.1.2014

Větrák mám původní, od koupi, díky zkusím to vyčistit ;)

Radek 10 9.1.2014

stejný problém, myslíte ,že by pomohla chladící podložka?

nedvva 3.4.2014

Vyfoukal jsem noťas a odehrál jsem v pohodě 3 bitvy, ale pak při 4 jsem přiložil ruku k větráku a cítil, že je rozpálenej a za chvíli se vypnul. Tak se ptám jestli má význam kupovat chladíci podložku pod noťas.

nedvva 5.4.2014

Dobrý den,
aktivní podložka by měla pomoci, ostatně i samotné zvýšení mezery mezi podložkou (stůl) a spodní stranou notebooku (například částečným podložením nějakým předmětem) by mělo pomoci. Vyzkoušejte nejdřív zmíněné podložení a následně můžete uvažovat o koupi podložky. Bohužel notebooky značky Acer jsou známy tímto problémem. Nabízí velký výkon za velmi nízkou cenu, ale tento výkon absolutně nezvládají chladit.

Honza (administrátor) 7.4.2014
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Temple Jewels Stack Fall Crowd City 2 Watermelon Shooter Survivor In Rainbow Monster Drop Maze Puzzle Love Stairs Ketchapp Game Real Flight Simulator
Nahoru