Návod, jak deaktivovat nebo úplně zrušit účet na Facebooku

Používání Facebooku je dnes pro většinu z nás samozřejmostí. Denně ho navštěvujeme, protože slouží jako zdroj informací či novinek, je místem, kde můžeme sdílet své myšlenky, fotografie i videa a v neposlední řadě je sociální sítí, kde interagujeme mezi sebou a můžeme si navzájem psát nebo přímo volat.

Může se ale stát, že z nejrůznějších příčin si řeknete, že už Facebook využívat nechcete. V takovém případě máte dvě možnosti, jak se účtu zbavit. Můžete si jej buď deaktivovat nebo úplně odstranit. V obou případech bude pak veškerý váš obsah na internetu neviditelným, a tudíž si jej nikdo nebude moci vyhledat. Zároveň tak můžete předejít možnosti, že by někdo účet hackl v případě, že jej přestanete používat, ale nedeaktivujete jej ani si jej zcela neodstraníte.

Pokud si deaktivujete Facebookový účet:

  • Můžete si jej kdykoli obnovit. Všechny vaše fotografie, videa, skupiny, přátelé, statusy a pod. zůstanou tak, jak jste účet zanechali v momentě deaktivace.
  • Lidé neuvidí vaši časovou osu, nenajdou váš profil a to až do chvíle, než si účet neaktivujete znovu.
  • Je možné, že některé věci, jako například soukromé zprávy, zůstanou pro druhé osoby viditelné. Nezobrazí se jim vaše profilová fotka, ale ke zprávám se dostanou.

Váš účet si můžete kdykoli reaktivovat pouhým přihlášením na Facebook, případně použitím Facebookového účtu k přihlášení na jiných službách. Abyste se mohli vrátit k účtu, budete potřebovat email, pomocí kterého jste se přihlašovali, nebo telefonní číslo přiřazené k účtu. Jedině tak si budete moci účet na Facebooku znovu obnovit.

Chcete-li zůstat na Messengeru ale zároveň deaktivovat Facebookový účet:

  • Stále budete moci chatovat s přáteli prostřednictvím Messengeru.
  • Váš profilový obrázek bude viditelný v konverzacích na Messengeru.
  • Ostatní uživatelé si mohou vyhledat vaše jméno a následně vám poslat soukromou zprávu nebo vás přidat do skupin na Messengeru.

Pokud si vymažete účet na Facebooku:

  • Stále máte 30 dní na to, abyste úplné vymazání odvolali. Po jejich uplynutí již k účtu nebudete mít přístup, a rovněž přijdete io možnost obnovení či získání jakýchkoli informací z vašeho účtu.
  • Vaše profilové fotografie, videa, statusy, aktivita na sociální síti – vše, co jste kdy na sociální síti pořídili, bude vymazáno permanentně.
  • Nebudete moci využívat Facebook Messenger pod tímto účtem.
  • Ztratíte přístup ke všem službám, ke kterým jste se přihlásili pomocí tohoto Facebookového účtu, jako například Spotify či Instagram. Abyste se potom mohli zpět přihlásit ke svému účtu například na Instagramu, pravděpodobně budete muset kontaktovat podporu služby.
  • Není vyloučeno, že některé zprávy, které jste poslali před smazáním, zůstanou pro jiné uživatele viditelné.

Jak postupovat při deaktivaci a vymazání účtu na Facebooku:

Postup deaktivování nebo úplného zrušení Facebookového účtu je v podstatě stejný a liší se jen v posledním bodě. Facebook teprve před pár dny změnil prostředí a hlavní panel přesunul shora doleva, takže pro někoho může být najít osobní nastavení problémem. Celý postup je k dispozici níže:

1. Klepněte na profilovou fotografii v levém dolním rohu, aby se vám zobrazily další možnosti.

 

2. V nově zobrazeném okně klikněte na Nastavení a soukromí.

 

3. Klepněte na Nastavení, která vám dále otevřou nové okno.

 

4. V Nastaveních klikněte na položku Vaše informace na Facebooku.

 

5. Zobrazí se několik možností o vašem účtu, jakož i položka Deaktivace a odstranění účtu zcela vespod.

 

6. Následně máte na výběr, zda si účet Deaktivujete a můžete se k němu po čase vrátit, nebo si zcela Odstraníte účet a ztratíte všechny údaje, aktivitu a obsah, které jste kdy vytvořili.

Po kliknutí na jednu z možností vás Facebook ještě vyzve k potvrzení Deaktivace nebo Úplného odstranění účtu zadáním vašeho hesla.

Ať už se rozhodnete jakkoli, samotná deaktivace nebo odstranění nejsou náročné a lze je provést v pár jednoduchých krocích. Při úplném odstranění si ale dopředu zvažte, jestli to opravdu stojí za to a zda není lepší účet jen dočasně deaktivovat.

Zaujal vás článek? Ohodnoťte ho!


Průměrné hodnocení: 5
Hlasováno: 2 krát

Přidávat komentáre mohou pouze přihlášení užívatelé.

Doporučujeme

Nahoru