google-chrome: Povolení přístupu aplikacím na Google Play

Vím, že tenhle dotaz nesouvisí s Google Chrome prohlížečem, nebo ne úplně, ale mám s touto stránkou dobré zkušenosti, tak bych se na něco chtěla zeptat. Žádnou jinou dobrou poradnu jsem nenašla, která by se věnovala tomuto tématu bez nutné registrace.
Zajímalo by mě, proč když si chci do mobilu s Androidem stáhnout nějakou hru nebo aplikaci, tak mě to upozorňuje, že aplikace potřebuje přístup k mým hovorům, sms, mým fotkám, mediím a mnoha dalším věcem. Chtěla bych se zeptat, z jakého důvodu to aplikace vyžaduje a proč by mě měl někdo sledovat. To se dnes už nedá stáhnout hra, aniž bych se bála, že se mi pak bude někdo šťourat v mobilu?
Byla bych moc ráda, kdyby mi někdo odepsal nebo napsal nějaké své zkušenosti s tímto. Děkuji za odpověď.

Radka 10.6.2014 Odpovědi: (2) Odpovědět

Dobrý den,
přehled povolení a oprávnění vychází ze dvou různých potřeb. Tou první je samotná potřeba fungování aplikace (získávání dat z internetu, přístup do kontaktů pro odesílání sms u komunikačních aplikací apod.). Druhou potřebou je zisk informací pro vývojáře, kteří je využívají jako platbu za jinak nezpoplatněnou aplikaci (zisk informací za účelem cílení reklamy, získávání statistik apod.).
Obecně řečeno - placené aplikace většinou vyžadují minimum oprávnění navíc. Ty zdarma jednoduše požadují více informací, než nutně potřebují, ale i toto pravidlo má samozřejmě výjimky.

Honza (administrátor) 11.6.2014

Děkuji moc za odpověď. Teď už mi to připadá celkem logické. Nejdřív mě napadlo, že by mi mohla taková aplikace uškodit. Teď už je mi to jasné.

Radka 11.6.2014
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Temple Jewels Stack Fall Crowd City 2 Watermelon Shooter Survivor In Rainbow Monster Drop Maze Puzzle Love Stairs Ketchapp Game Real Flight Simulator
Nahoru