Grafika a fotografie: Ram karty

Chtěl bych se zeptát ... dnes sem vyměnit 2gb (výškově malou ramku) ramku za 512mb (výškově vysokou) ramku a jak sem zapl pc tak mi začal pípat a nic nedělal ale pak jak sem tam dal tu vysokou tu 512ctku tak to jelo vpoho ... nevíte čím to je ? není to náhodou tím ze ta ramka je moc malá ?

Haffy 6.8.2013 Odpovědi: (3) Odpovědět

Dobrý den,
velikost paměti nemá vliv na její funkčnost nebo softwarovou kompatibilitu s PC. Problém spíše bude v tom, že máte starší PC a chcete do něj dát novější paměti RAM. Budu po Vás potřebovat dvě informace - přesné označení 2GB paměti RAM (té nízké) a pak typ Vaší základní desky - nainstalujte si tento program CPU-Z: http://mujsoubor.cz/monitoring/cpu-z, spusťte jej a klikněte na záložku Mainboard. Z té mi vypište dvě kolonky - Manufacturer a Model.

Honza (administrátor) 7.8.2013

Gigabyte tenchnology Co,. Ltd.
M61PME-S2P

Haffy 7.8.2013

Dobrý den,
děkuji za označení desky, stále ovšem potřebuji přesný typ Vašich RAM pamětí. Předem však mohu říci, že pokud se jedná o paměti typu DDR3, pak je na dané desce jednoduše nemůžete použít, jelikož s ní nejsou kompatibilní. Deska podporuje paměti RAM DDR2 až do celkové velikosti 8 GB.

Honza (administrátor) 8.8.2013
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Stunts Track Adam and Eve: Cut The Ropes Reap Puzzle Love Parkour Climb and Jump Princesses Sunflower Delight Temple Jewels Slope Racing Drop Maze
Nahoru