Internet a sítě: webkamera - šmírování

Dobrý den, potřebovala bych poradit a vůbec nevím, kde bych se na to měla zeptat, jestli by mi někdo dokázal zjistit, zda se mi někdo někdy nepřipojoval přes webkameru? Vůbec jsem o takové hrozbě nevěděla, až když jsem o tom nedávno slyšela ve zprávách, že někdo šmíroval slečnu ve vaně, když koukala na filmy, tak jsem si ji přelepila. Notebook mám 3 roky a často zaplý nebo ikdyž je vyplý nemívám ho zaklaplý. Ptám se hlavně proto, že se mi někdo před prázdninami naboural do emailu a asi 1-2 měsíce na to mi při přihlášení do pc naskočila nabulka, abych si změnila heslo, že mi někdo hacknul microsoft účet a nevím, kde všude rejdil.

lou17 14.12.2017 Odpovědi: (1) Odpovědět

Dobrý den, obávám se, že i kdyby se tak stalo, tak to nezjistíte - některé webkamery mají indikaci zapnutí pomocí malé diody. Nejde však o všechny modely a hlavně u některých se dioda rozsvítí náhodně bez jakéhokoli důvodu. 
Doporučuji prohlédnout PC antivirem a antispywarem + přelepení webkamery pochopitelně zabrání případnému špehování.
 

Honza (administrátor) 14.12.2017
Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé

Doporučujeme

On-line hry

Temple Jewels Stack Fall Crowd City 2 Watermelon Shooter Survivor In Rainbow Monster Drop Maze Puzzle Love Stairs Ketchapp Game Real Flight Simulator
Nahoru