Mujsoubor.cz

Jak poznám, že jsem na WhatsApp blokovaný/á?

WhatsApp logoKontakt neodpovídá? Dlouho se nezměnil jeho online stav? Máte pocit, že si Vás zablokoval? Možná to tak vůbec není a článek o blokování na WhatsApp Messengeru Vám to jednou pro vždy dokáže. Nebo taky ne.

WhatsApp Messenger patří mezi čtveřici vysoce oblíbených komunikačních nástrojů pro mobilní (ale i PC) platformu. Tu doplňují služby Skype, Facebook Messenger a Viber. WhatsApp patří s miliardou uživatelů k absolutní špičce a společně s FB tak vládne komunikačnímu trhu.

Ke komunikaci pak neodmyslitelně patří i blokování otravných a nechtěných uživatelů. Na tuto užitečnou funkci se podívám z obou pomyslných stran. V článku tak najdete návod na zablokování, ale i pár tipů na to jak poznat, že jste sami blokovaní.

Jak zablokovat kontakt na WhatsApp?

Nejprve se tedy podíváme na to, jak někoho zablokovat. Blokovat můžete kontakty, které máte ve svém seznamu, případně i ty, které v něm vůbec nemáte. Postup není nijak náročný a vejde se do několika málo kroků:

 

Blokování uloženého kontaktu

  • Otevřete WhatsApp
  • Klikněte na menu (tři tečky) – Nastavení Účet SoukromíBlokované kontakty
  • Klikněte na ikonu Přidat (+)
  • Zvolte kontakt k blokování

(U WindowsPhone je cesta následující – MenuNastavení Kontakty Blokované Přidat. IPhony pak navíc umí zablokovat uživatele přímo z jeho profilu.)

iPhone blokování

Blokování neuloženého kontaktu

Pokud jste obdrželi spamovou zprávu/nechcete se s neznámým kontaktem bavit, postup je ještě snazší:

  • Otevřete WhatsApp
  • Otevřete konkrétní konverzaci
  • Klikněte na Blokovat

Pro odblokování se pak stačí vrátit do seznamu blokovaných a blokování zrušit. Cesta zůstává totožná s tou, kdy blokujete uloženého uživatele.

iPhone blokování konverzace

Jak poznám, že jsem blokován?

Blokování postaví kompletní bariéru mezi blokovaného a blokujícího. Ani jedna ze stran tak nebude moci té druhé volat, případně posílat zprávy. Komunikaci, o kterou se budou uživatelé snažit během blokování, WhatsApp ihned smaže a nedoručí ji ani po odblokování.

Blokovaný uživatel neuvidí informace o Last Seen (Naposledy viděn), stejně jako Online stav. Nezobrazí se jim ani změna profilového obrázku, stejně jako neuvidí update uživatelského stavu (typické „Hey there. I am using WhatsApp.“).

Doručeno

Jedním z posledních indikátorů je i stav doručení, který zůstane u jedné šedé fajfky – Odesláno. Stejně tak dopadne i pokus o zavolání – s daným kontaktem se nespojíte.

Shrnuto a podtrženo

  • Komunikace během blokování se nikdy nedoručí
  • Nevidíte Online ani Last Seen status
  • Nevidíte změnu profilové fotky
  • Nevidíte aktualizaci stavu
  • U zprávy se zobrazí pouze jedna šedá fajfka
  • Kontaktu se nedovoláte
Autor: Jan Juránek  |   Publikováno: 9.1.2017   |   Zobrazeno: 14266x

Značky

Podobné články

Diskuse

Dominik
Dominik

Dobrý den tento článek mi udělal ještě větší zmatek, potřeboval bych vysvětlení co znamená když: nevidím profilovou fotku kontaktu nevidím Last Seen nevidím aktualizaci stavu ale mám tam 2 šedé fajfky vidím kdy je online

23.12 00:20 reagovat

Honza
Honza (administrátor)

Dobrý den, přesně jak píše Vendula - blokovaný nejste. Dobře si přečtěte poslední tabulku v článku - pokud jste blokovaný, nikdy u zprávy neuvidíte dvě šedé fajfky, tedy "Doručeno".

16.01 12:52 reagovat

Vendula
Vendula

To znamená, že profilovou fotku uživatel nemá. Last seen se dá skrýt, aby Vás nikdo například nekontroloval. Sama jsem tuto funkci vypla. Jde o větší soukromí.

06.01 10:29 reagovat

Žádosti o rady prosím směrujte do poradny.

Napsat vzkaz

Jméno:
Email:
Opište znaky opačně  5 1 f 3 8 e  :
 
Vzkaz:

MůjSoubor - Přidat aplikaci - Kontakt - Nahoru - RSS - Zjisti svou IP adresu

Souhlasím Používáme cookies, abychom mohli provozovat tuto internetovou stránku a zlepšit Vaši uživatelskou spokojenost. Budete-li pokračovat beze změny nastavení, předpokládáme, že souhlasíte s ukládáním souborů cookies z internetových stránek. (Více informací o použití cookies.)